Κοινωνία Υγεία

Η ΚΝΕ για την 1η Διεθνή έκθεση κάνναβης στη Θεσσαλονίκη

Γυρίζουμε την πλάτη στα «πολύτιμα Βοτάνια» της Κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων! Λέμε όχι σε όλα τα ναρκωτικά!

Από τις 28 εως τις 30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη η  1η Διεθνή έκθεση κάνναβης με κεντρικό σύνθημα «Έχουμε ήδη σπείρει τον σπόρο της οικονομίας της κάνναβης! Έχει έρθει η ώρα να τον θερίσουμε! Μια νέα αγορά έχει γεννηθεί! Μη μείνεις εκτός!» με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, των  υπουργείων, οικονομίας, αγροτικής ανάπτυξης  και  υγείας!!

Διοργανωτές και κυβέρνηση προσπαθούν να μας πείσουν για τα μεγάλα οφέλη της κάνναβης στην οικονομία και την υγεία.

Καθόλου τυχαία, στην επιχειρηματολογία της, η κυβέρνηση επιμένει στη «δυνατότητα και την αναγκαιότητα να αποτελέσει η ιατρική – φαρμακευτική κάνναβη πεδίο παραγωγικής δραστηριότητας και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών και επενδύσεων», προβάλλοντας τη συγκεκριμένη δραστηριότητα ως ένα νέο πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν είναι τυχαίο που διευθυντικά στελέχη των βιομηχανιών παραγωγής κάνναβης είναι ανάμεσα σε άλλους, μέλη της Παγκόσμιας Τράπεζας που «δραστηριοποιούνται στην αγορά εκτάσεων» (σε Κολομβία, Περού, Φιλιππίνες, κ.α.), πρώην νομοθέτες, εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημόσιας Υγείας και επιχειρηματίες.

Είναι φανερό ότι πίσω από τις προσπάθειες νομιμοποίησης της κάνναβης, πρώτα απ’ όλα στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας, παίζεται ένα τεράστιο επιχειρηματικό παιχνίδι, με κέρδος  πολλών δισ. ευρώ, από μονοπώλια που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας. 

Να θυμίσουμε επίσης ότι οι Κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι αυτοί που διέλυσαν τη δημόσια Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, αυτοί που μετέτρεψαν τα φάρμακα σε πανάκριβα εμπορεύματα! Ακόμα και αν κάποιο συστατικό της κάνναβης απομονωθεί και μπορεί να αξιοποιηθεί ιατρικά, δεν χαρακτηρίζεται “θεραπευτικό” κανένα ναρκωτικό. Το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την επιστημονική έρευνα για ιατρικούς σκοπούς υπάρχει από χρόνια. Με το να ζητούν “απελευθέρωση” της παραγωγής και διάθεσης της κάνναβης, αυτό που κάνουν είναι να διαφημίζουν μια ουσία που προκαλεί εξάρτηση και “κοινωνικό θάνατο”.

Καλούμε τους νέους και τις νέες να απορρίψουν την προπαγάνδα κυβέρνησης και οικονομικών συμφερόντων.

Πραγματικά «προοδευτικό» δεν είναι το δικαίωμα της νεολαίας να μαστουρώνει ελεύθερα, αλλά η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της στη μόρφωση,  στη δουλεία και τη ζωή.

Τους καλούμε να μπουν θαρρετά στον αγώνα για την κάλυψη των αναγκών τους, στην πάλη για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά, εξαρτήσεις και καταναγκασμούς, για μια κοινωνία της ζωής με δικαιώματα, τον σοσιαλισμό.

Στη «Μαύρη» ζωή που μας πλασάρουν, λέμε: Ζωή ολόκληρη όχι σε δόσεις!

banner-article

Ροη ειδήσεων