Βέροια

Αγιασμός και έναρξη τμημάτων στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

 

Πραγματοποιήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου, στους χώρους του συλλόγου της ΕΛΒ, αγιασμός για την έναρξη λειτουργίας όλων των τμημάτων με μεγάλη συμμετοχή μελών, μαθητών και φίλων του συλλόγου.

Ο αριθμός των τμημάτων αυξήθηκε με την επαναλειτουργία  δύο ακόμα τμημάτων. Φέτος για πρώτη φορά, υπήρξαν σταντ για τα τμήματα νταουλιού, λύρας, αγγείου-γαβάλ, διαλέκτου και οι δάσκαλοι του κάθε τμήματος εξηγούσαν την λειτουργία του κάθε οργάνου, την σημασία και την σπουδαιότητα της εκμάθησής τους.

Επίσης, για πρώτη φορά διοργανώθηκε βραδιά με ζωντανή μουσική στο bar ΜΕΝΤΑ, με ανοιχτή πρόσκληση σε όλους. Ήταν μια υπέροχη βραδιά και οι πολλοί που παραβρέθηκαν διασκέδασαν με τους ήχους λύρας, (Κωστογλίδης Νίκος και Τσανασίδης Γιάννης), νταουλιού (Ουσταμπασίδης Δημήτρης και Ασβεστάς Γιώργος), αγγείου (Τσανασίδης Μιχάλης) και τραγουδιού (Παπαδόπουλος Λευτέρης και Δεμερτζίδου Μαρία).

Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους μέλη της γυναικείας ομάδας χάντμπολ του Φιλίππου Βέροιας, όπου θαυμάσαμε τις χορευτικές τους επιδόσεις και την άρρηκτη σχέση παράδοσης και αθλητισμού.

Το ΔΣ ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν με την παρουσία τους, την έναρξη της νέας αυτής περιόδου και θα προσπαθήσει να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερη ένταση και πάθος να προάγει και να διαδίδει τα πατρογονικά Ποντιακά ήθη και έθιμα, τις παραδόσεις και την διάλεκτο μας.

Για το ΔΣ

Παύλος Σαρημιχαηλίδης       Σταθούλα Ανεσίδου

Πρόεδρος                                  Ταμίας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας