Πολιτική Σχόλια

Οι συντάξεις, οι κυβερνητικές διαπραγματεύσεις και ο ρόλος του κόσμου

Γράφει ο Τεύκρος

Είναι γεγονός ότι η κυβέρνηση σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμεί μείωση συντάξεων και αφήνει να εννοηθεί ότι ο νόμος Κατρούγκαλου, που ψήφισαν οι βουλευτές της, δεν θα εφαρμοστεί.

Βέβαια, ανάγει την μη εφαρμογή του νόμου στις σκληρές διαπραγματεύσεις της με τους Θεσμούς των εταίρων και όχι σε μονομερή απόφαση με την κατάργηση του σχετικού νόμου, μιας και τα μνημόνια πλέον αποτελούν παρελθόν!

Παρ όλα αυτά θα ήταν πολύ χρήσιμο για την κυβέρνηση, μιας και διαλέγει το δρόμο των διαπραγματεύσεων, να χρησιμοποιήσει ένα ισχυρό όπλο, αυτό της λαϊκής δύναμης.  Να καλέσει  λοιπόν τον κόσμο να βγει στους δρόμους τη στιγμή που θα διαπραγματεύεται, αφού η δύναμη μιας αριστερής κυβέρνησης ως γνωστόν στηρίζεται σ’ αυτόν!

Απ’ ότι όμως φαίνεται, η κυβέρνηση, εμπιστεύεται τις διαπραγματευτικές της ικανότητες, χρησιμοποιώντας  και το ατράνταχτο επιχείρημα,  τη βιολογική μείωση των συνταξιούχων μιας και οι περισσότεροι είναι πάνω των 70, όπως είπε ο πρωθυπουργός, οπότε ο κόσμος –για την κυβέρνηση- δεν χρειάζεται να βγει στους δρόμους και να δείξει τα δόντια του, αλλά απλώς να περιμένει έχοντας εμπιστοσύνη στους ταγούς του!

ΥΓ. Το πολύ τραγικό είναι ότι αυτοί της αντιπολίτευσης που διεκδικούν την κυβέρνηση και που διαφωνούν κάθετα –όπως ισχυρίζονται- με τις κυβερνητικές επιλογές, δεν τολμούν να ψελλίσουν ότι έχουν την πρόθεση να αλλάξουν έστω και ένα γράμμα από τους μνημονιακούς νόμους, που προφανώς φέρνουν και την υπογραφή τους. Μπορεί όλοι τους, οι μεν και οι δε, να πουλούν ελπίδα και ψέμα με τη σέσουλα αλλά πάντα τα όρια τίθενται από τους Θεσμούς και είναι απαράβατα.

Κι άλλη υπομονή;

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας