Νάουσα

Ο Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού “η Αράπιτσα” στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών, στο Ναύπλιο

Στην πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, το Ναύπλιο, ταξίδεψε 35μελής αποστολή του Ομίλου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «η Αράπιτσα», το τριήμερο 4-6 Αυγούστου 2018. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η συμμετοχή στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών.

Ο Όμιλος, ήταν προσκεκλημένος από το Δήμο Ναυπλιέων που ήταν διοργανωτής των εκδηλώσεων, με οικοδεσπότη τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Ραφαήλ Μπαρού. Σε έναν ειδυλλιακό χώρο, δίπλα στον φάρο στο λιμάνι του Ναυπλίου, οι χορευτές και οι χορεύτριες της Αράπιτσας παρουσίασαν χορούς από τη Νάουσα και τη Μακεδονία, υπό τους ήχους του ζουρνά και του νταουλιού των Δημήτρη και Νίκου Ψαθά, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα  του πολυπληθούς κοινού και τα εξαιρετικά σχόλια παρόντων δημοσιογράφων και εκπροσώπων τοπικών φορέων.

Προηγήθηκε παρέλαση όλων των συμμετεχόντων συλλόγων στα όμορφα σοκάκια της παλαιάς πόλης του Ναυπλίου, περνώντας από τις πλατείες οπού τιμώνται ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Ιωάννης Καποδίστριας.

Εκτός από το κύριο μέρος των εκδηλώσεων, οι συμμετέχοντες στην αποστολή επισκεφτηκαν το Παλαμίδι, το λαογραφικό Μουσείο του Ναυπλίου, το Μπούρτζι, την Ακροναυπλία, τον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου, τον Ισθμό της Κορίνθου αλλά και τις γαλαζοπράσινες ακτές του Αργολικού κόλπου.

Την αποστολή συνόδευαν η πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου Πόπη Δραγουμάνου, Μαρία Καρυδά, Μαρία Πίπιλα και Φανή Βλάχου και φυσικό ο χοροδιδάσκαλος Γιώργος Πίπιλας.

banner-article

Ροη ειδήσεων