Περιβάλλον Τοπικά

Νίκος Ασλάνογλου: “Η μόλυνση της Ημαθίας από απόβλητα σε εικόνες”

Την Παρασκευή, υπάλληλοι του τμήματος περιβάλλοντος και Βιομηχανίας της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας, μετά από πίεση της Οικολογικής Ομάδας Βέροιας σε Αστυνομία, Εισαγγελία και Αντιπεριφερειάρχη, έκαναν έλεγχο. Πήραν δείγματα, τι αστείο να παίρνεις δείγματα σε τέτοια εικόνα, νερού από την Βιομηχανία που βρίσκεται στο ΔΔ Τριλοφιάς του Δήμου Αλεξάνδρειας του Νομού Ημαθίας.
Το επαναλαμβάνουμε. Μια ώρα πριν τις δειγματοληψίες, το εργοστάσιο σταμάτησε την λειτουργία του, δηλαδή δεν έβγαζε απόβλητα. Έστω και έτσι, η εικόνα μιλάει. Απλά, κάποιος τους ειδοποίησε.

Στις φώτο 1,2,και 3, είναι αυτά που βγάζει ανεπεξέργαστα πλήρως , επιφανειακά, ένα «εργοστάσιο» κομπόστας.

Στις φώτο 4 και 5, ο «βιολογικός» καθαρισμός της. Στην Αφρική, δεν είναι έτσι.

Η 6 και 7 , είναι η ίδια. Δείχνει με ποιον τρόπο αραιώνουν με καθαρό νερό το απόβλητο.

Η 8, δείχνει το κόσκινο που θα έπρεπε να δουλεύει και να κατακρατά τα στερεά. Όμως, τα ξεραμένα ροδάκινα εκεί πάνω, λένε ότι έχει να δουλέψει τρεις τέσσερις μέρες. Το εργοστάσιο βέβαια, δούλευε. Και τα ροδάκινα δούλευε και εμάς όλους.

Η 9 και 10, είναι ίδιες. Με κόκκινο, δείχνω μια τρύπα και το επίπεδο του νερού λίγη ώρα πριν, αφού είναι υγρή η δεξαμενή μέχρι την κόκκινη γραμμή.

Από την τρύπα, αδειάζουν τα ανεπεξέργαστα απόβλητα στα κανάλια . Αυτό έκαναν και μια ώρα, πριν οι υπηρεσίες , παρουσία εμού και της Αστυνομίας, μπούνε στο εργοστάσιο. Μάλιστα, μια ώρα πριν τις δειγματοληψίες, σταμάτησε να λειτουργεί. Αυτό πάει να πει ότι ειδοποιήθηκαν. Δηλαδή, η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη.

Αυτά χτες το μεσημέρι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ. Έχει πράμα και για τα άλλα στη συνέχεια.

Νίκος Ασλάνογλου

(ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΕΡΟΙΑΣ)

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο