Βέροια

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Ζήσης Πατσίκας. Ανοιχτό το ενδεχόμενο καθόδου του στις εκλογές για το αξίωμα του Δημάρχου

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε ο  Ζήσης Πατσίκας, με  δήλωσή του περιγράφει την κατάσταση που επικράτησε εδώ και καιρό στην παράταξη με την οποία κατέβηκε στις προηγούμενες εκλογές, τη «Δύναμη Πολιτών».  Μιλώντας για  το όραμα το οποίο ο ίδιος θέλησε να υπηρετήσει αλλά και για τη διάψευση του οράματος στην οποία κατέληξε η παράταξη, χαρακτήρισε την κατάσταση ενδοπαραταξιακά «ιλαροτραγωδία»!

Αποδίδοντας ευθύνες αλλά και κάνοντας παρατηρήσεις για τον τρόπο που εμμέσως πλην σαφώς δόθηκε το χρίσμα στον Αντώνη Καγκελίδη μέσα από δηλώσεις σε ραδιοφωνική εκπομπή, δήλωσε πάντα παρών στα τοπικά δρώμενα, αφήνοντας την εντύπωση ενδεχομένης καθόδου για το δημαρχιακό αξίωμα. Στη συνέχεια προχώρησε σε απαντήσεις που υπέβαλαν δημοσιογράφοι.

Συγκεκριμένα διατυπώθηκαν ερωτήσεις όπως: Πόσο δυνατή παρουσιάζεται πια η κεντροδεξιά παράταξη, αφού υφίσταται μοιραία μία διαίρεση, θα παραμείνει η «Δύναμη Πολιτών» ως παράταξη, γιατί δεν αποφάσισε νωρίτερα την αποχώρησή του, πόσο η ίδια η ΝΔ στηρίζει την αποχώρησή του και πόσο μια μελλοντική του κάθοδο για το αξίωμα του Δημάρχου, πώς έγινε η επιλογή Καγκελίδη για τη διαδοχή;

Στις απαντήσεις διαφάνηκε πως ο χρόνος παραίτησης του Ζήση Πατσίκα είχε σχέση με την προηγηθείσα παραίτηση Καραπαναγιωτίδη, παρά τα κακώς κείμενα που ήδη συνέβαιναν στην παράταξη, πως μια πιθανή στήριξη της ΝΔ δεν έχει επίσημα εκδηλωθεί, για την κάθοδο Καγκελίδη δήλωσε πως ο ίδιος δεν κλήθηκε να  συμμετάσχει σε καμιά ανάλογη συνεδρίαση της παράταξης, όσο για την  επιτυχία ενός τολμηρού εγχειρήματος θα κριθεί από την σκληρή προσπάθεια που θα καταβληθεί.

Πάντως στη συνέντευξη τύπου παρόντες ως παρατηρητές ήταν οι: Ο πρόεδρος της τοπικής ΝΟΔΕ Παναγιώτης Παλπάνας, ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος της ΝΟΔΕ Αντώνης Κουφόπουλος, ο Κώστας Ζιώγας, ο Μιχάλης Σακαλής, ο Αντώνης Θεοχαρόπουλος, και ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Απόστολου Βεσυρόπουλου, Γιώργος Σούρλας.

far

Η δήλωση του Ζήση Πατσίκα είναι η παρακάτω:

 Πολιτική δήλωση Ζήση Χ. Πατσίκα

Όταν το 2014, όντας πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας, αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Δύναμη Πολιτών» υπό τον Κώστα Καραπαναγιωτίδη, επιδίωξη ήταν να αλλάξουμε τον Δήμο και να τον απαλλάξουμε από ένα καθεστώς που ήδη τότε μετρούσε πολλά χρόνια στην πλάτη της Βέροιας και έδειχνε καθαρά τα σημάδια της αλαζονείας, του καθεστωτισμού και της αναποτελεσματικότητας. Η πόλη βρισκόταν σε τέλμα, αδύναμη να παρακολουθήσει τις σύγχρονες εξελίξεις.

Ευγενές το κίνητρο, φιλόδοξη η προσπάθεια.

Η τοποθέτηση από τους συμπολίτες μας στη θέση της αντιπολίτευσης του Δήμου, δεν άλλαξε τον προσωπικό μου στόχο: να δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, στην προσπάθεια να ζήσουμε όλοι σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο λίγο καλύτερα. Να πετύχουμε καταρχήν τα αυτονόητα και παράλληλα να κάνουμε βήματα μπροστά.

Δυστυχώς, η ομάδα αυτή δεν μπόρεσε ποτέ να λειτουργήσει ως τέτοια και να υπηρετήσει αποτελεσματικά την βελτίωση της ζωής των πολιτών. Το σημαντικότερο; Δεν μπόρεσε να αποτελέσει για τους Βεροιώτες, μια εναλλακτική επιλογή εξουσίας για την πόλη. Δεν μπόρεσε να αποτελέσει την ελπίδα ότι κάτι θ’ αλλάξει.

Σταδιακά εκφυλίστηκε σε όργανο προώθησης της προσωπικής ατζέντας του καθενός. Πρόσφατα φτάσαμε στο σημείο, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να διαμαρτύρονται δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, γιατί ασκήθηκε κριτική σε αντιδήμαρχο της τέως Δημάρχου Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, της οποίας αντιδήμαρχος ήταν επίσης και ο σημερινός Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης!

Σε αυτή την ιλαροτραγωδία μου είναι αδύνατον να συμμετέχω.

Ο μέχρι χτες επικεφαλής της παράταξης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, δεν είναι φυσικά άμοιρος ευθυνών για αυτή την κατάσταση. Οι πολίτες της Βέροιας και η βάση της παράταξης, του έδωσαν την ψήφο, την ελπίδα και την εμπιστοσύνη τους. Δεν είναι τόσο η φυσική, όσο η ψυχική του απουσία από τα δρώμενα του Δήμου Βέροιας, που παρέδωσε αυτή την εμπιστοσύνη, βορά, σε προσωπικούς σχεδιασμούς και μικροπολιτικά συμφέροντα.

Η παραίτηση του κ. Καραπαναγιωτίδη, με την οποία από την αρχή ήμουν αντίθετος, επισημοποιεί την εγκατάλειψη της ψήφου των πολιτών. Σε συνδυασμό με την επιλογή Καγκελίδη, με την οποία υπογραμμίζω ποτέ και σε κανένα σημείο δεν συναίνεσα, αφήνει ουσιαστικά την κεντροδεξιά παράταξη δίχως εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, του μεγαλύτερου Δήμου της Ημαθίας.

Υπό αυτές τις συνθήκες και θέλοντας να τιμήσω όσους μου εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους, δηλώνω ότι θα συνεχίσω να υπηρετώ τον Δήμο Βέροιας από τη θέση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου.

Παραμένω πιστός στο ίδιο όραμα με το οποίο ξεκίνησα την πολιτική μου διαδρομή και αυτό θα συνεχίσω να υπηρετώ.

Παραμένω πιστός στις αρχές και αξίες της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης και αυτές θα συνεχίσω να εκφράζω.

Ο ιστορικός Δήμος της Βέροιας αξίζει καλύτερα. Οι Βεροιώτες αξίζουν καλύτερα. Το όραμά μας για το μέλλον της πόλης δεν μπορεί να περιοριστεί στις ενδοοικογενειακές εμφύλιες διαμάχες του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ της Ημαθίας. Δεν έχει καμία σημασία ποια φατρία θα επικρατήσει. Οι πολίτες της Βέροιας κάποια στιγμή θα απαλλαγούν από αυτόν τον επιζήμιο εναγκαλισμό. Θα είμαι παρών στην επόμενη μέρα, που δεν αργεί να ξημερώσει.

Με εκτίμηση

Ζήσης Χ. Πατσίκας

Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας