Βέροια

Ο Χορευτικός Όμιλος Βέροιας στο Σιδηρόκαστρο Σερρών

Το παιδικό τμήμα του Χορευτικού Ομίλου Βέροιας, με χοροδιδάσκαλο τον πρόεδρο του, Γιάννη Τσιαμήτρο, συμμετείχε στη 4η Αντάμωση Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων, που διοργάνωσε με εξαιρετικά απόλυτη επιτυχία ο Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου & και η ΑΠΟΔΡΑΣΙ, το Σάββατο 26 Μαΐου 2018 στο αμφιθέατρο της νησίδας του ποταμού Κρουσοβίτη στο Σιδηρόκαστρο.

Στην εν λόγω Αντάμωση συμμετείχαν οι εξής σύλλογοι:

  1. Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου.

  2. Σύλλογος Επισκοπής Νάουσας “Ο Φίλιππος”.

  3. Σύλλογος Εβριτών Ν. Σερρών .

  4. Χορευτικός Όμιλος Βέροιας.

  5. Σύλλογος Παφραίων Σιντικής «Η Πάφρα».

  6. Σύλλογος Φερρών Ν. Έβρου «η Αγία Σοφία».

  7. Σύλλογος Μικρασιατών Κωνσταντινάτου «Ιωάννης ο Θεολόγος» και

  8. Σύλλογος Κρύας Ν. Ιωαννίνων.

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, αλλά και στο κάλεσμα των μικρών χορευτών, γεμίζοντας έτσι με την παρουσία τους ασφυκτικά το θέατρο. Οι παιδικές φωνές, τα αγνά χαμόγελα των μικρών χορευτών, ο εξαιρετικός χορός, τα χρώματα των ενδυμασιών, καθώς  και η εξαιρετική ορχήστρα, αποτελούμενη από τους: Νίκο Ζάρκο (κλαρίνο / τραγούδι), Νεκτάριο Κοσμίδη (βιολί / τραγούδι), Κιουπλιώτη Θοδωρή (λαούτο / τραγούδι) και Φουρλάκη Τάσο  (ακορντεόν / κρουστά), όλα μαζί συνέθεσαν ένα, χάρμα ιδέσθαι, μοναδικό θέαμα,

Τη εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. κ. Μακάριος, καθώς και πολλοί ιερείς των Εκκλησιών μας, οι αντιδήμαρχοι: κ. Παναγιώτης Σαββίδης, κ. Μελαδίνης Αθανάσιος, κ. Τσίντσιος Γεώργιος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Σιδηροκάστρου κ. Σίμος Ιωαννίδης, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Παρίσης, η γραμματέας της ΠΟΣΑΡ, καθώς και πολλοί άλλοι πρόεδροι και μέλη πολιτιστικών φορέων και σωματείων.

Παρουσιάστριες της εκδήλωσης ήταν η Ελευθεριάδου Γεωργία και η Παναγιωτίδου Σαββίνα, εμπνευστής αυτής της Αντάμωσης (τέταρτη στη σειρά) είναι   ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου Βλάχων Σιδηροκάστρου κ. Αθανάσιος Κασελούρης (που είχε την όλη επιμέλεια της παράστασης) και πρόεδρος του Συλλόγου η κ. Σύρμω Χαλίλη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πέρας της εκδήλωσης ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης κ. κ. Μακάριος κάλεσε το μικρό χορευτή του Χορευτικού Ομίλου Βέροιας, Ταξιάρχη Γκιουλέκα, και τον επιβράβευσε ως τον καλύτερο χορευτή  ολόκληρης της Αντάμωσης.

Από τον Όμιλο

Ροη ειδήσεων