Βέροια

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

«Το Δ.Σ. Βέροιας προκαταβολικά καταδικάζει οποιαδήποτε δήλωση προσβάλει τη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου, ιδίως όσων έπεσαν θύματα γενοκτονίας.

Η οργανωμένη όμως, βίαιη και άνανδρη επίθεση ακροδεξιών και φασιστικών στοιχείων κατά του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που συμμετείχε στις εκδηλώσεις Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων ασκώντας τα θεσμικά του καθήκοντα, αποτελεί πράξη τυφλού μίσους και ακραίου εθνικισμού.

Τέτοια φαινόμενα φανατισμού και ωμής βίας πρέπει να αντιμετωπίζονται με την αποφασιστική καταδίκη εκείνων που τα καλλιεργούν και τα υποθάλπουν.

Η επίθεση στον κ. Μπουτάρη είναι μια έκφραση μισαλλοδοξίας και νοοτροπίας που έχει στόχο να τρομοκρατήσει όσους υποστηρίζουν την ελευθερία, τη δημοκρατία και τη διαφορετικότητα.

Αναδεικνύει επίσης την ευθύνη όσων κρύβονται πίσω από τον ακροδεξιό όχλο και προσδοκούν πολιτικά οφέλη από την καλλιέργεια του μίσους.

Οι φυσικοί κι οι ηθικοί αυτουργοί της βάρβαρης επίθεσης που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του Δημάρχου πρέπει τάχιστα να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν για τις εγκληματικές πράξεις τους.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας δηλώνει απερίφραστα ότι καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται».

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας