Νάουσα

Θησέας και Αριάδνη

Την Βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών Παράσταση  «Ο Θησέας και η Αριάδνη στο Νησί των Ταύρων»  παρακολούθησαν και  απόλαυσαν  οι μαθητές των τμημάτων της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων  Νάουσας. Την Κυριακή 1 Απριλίου 2018 στο Θέατρο «Κολοσσαίον »    παιδιά και γονείς  συνδύασαν την ψυχαγωγία με το υπερθέαμα  της  παραγωγής του Θεάτρου Badminton,  και  γνώρισαν την ιστορία του μυθικού ήρωα Θησέα, γιού του βασιλιά Αιγέα και ιδρυτή της Αθήνας.

Ο Θησέας, μετά από άθλους που εντυπωσίασαν, (Προκρούστης, Περιφήτης, Σίνης) ταξίδεψε  στην Κρήτη και με τη βοήθεια των Θεών και της όμορφης Αριάδνης, νίκησε  τον Μινώταυρο. Στην πλοκή συμμετείχε όλη η ελληνική μυθολογία – ήρωες, θνητοί, υπέροχα αλλά και φοβερά υπερφυσικά όντα και ασφαλώς οι Ολύμπιοι Θεοί.

Επί σκηνής θαύμασαν  το Παλάτι της Κνωσού, τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, το πλοίο του Θησέα, τον Μινωικό λαβύρινθο, τη μηχανή του Προκρούστη, τη Σελήνη, τις Γοργόνες, τις ιπτάμενες Άρπυιες, έναν τεράστιο ταύρο, τα ταυροκαθάψεια, θεούς που αναδύονταν από τα έγκατα της γης ή αιωρούνταν στον ουρανό, ήρωες, θνητούς, βασιλιάδες.

Εικοσιπέντε  ταλαντούχοι καλλιτέχνες – εναέριοι ακροβάτες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορογράφοι  έδωσαν  σάρκα και οστά στον αρχαιοελληνικό  μύθο.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας