Βέροια Εκδηλώσεις

“Χρονογραμμή” – Επίδειξη τεχνικής ακουαρέλας από την Φωτεινή Χαμιδιελή στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Το Σάββατο 10 Μαρτίου, στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας στις 11 π.μ., στο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής της, η Φωτεινή Χαμιδιελη θα ζωγραφίσει ακουαρέλες και θα συζητήσει με  το κοινό για τα έργα της έκθεσης. Η δράση αυτή απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες που αγαπούν την Τέχνη και θα ήθελαν να δουν με ποιον τρόπο εξελίσσεται ένα έργο τέχνης.

Η ακουαρέλα είναι ένα ιδιαίτερα απαιτητικό όσο και δημοφιλές ζωγραφικό μέσο διαδεδομένο. Σε όλο τον κόσμο διοργανώνονται μεγάλες εκθέσεις με έργα ακουαρέλας αποκλειστικά. Κατά την διάρκεια αυτών των εκθέσεων γίνονται επιδείξεις από σημαντικούς ζωγράφους ενώ το ενδιαφέρον του κοινού είναι μεγάλο για αυτήν την ζωγραφική που έχει τις ρίζες της στην περίοδο της Αναγέννησης.

Η Χαμιδιελή ασχολείται με την ακουαρέλα πολλά χρόνια και έχει λάβει μέρος σε διεθνείς εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ιταλία, Ινδία, Πορτογαλία, Ινδονησία, Ισπανία, Κόσσοβο κτλ.).Έχει επανειλημμένα ζωγραφίσει μπροστά στο κοινό όπως π.χ. στο πλαίσιο του Thessaloniki Watercolor Salon αλλά και στην διεθνή έκθεση Fabriano Aquarello στην Ιταλία.

Πληροφορίες:

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας, 23310 29737,  efahma@culture.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων