Βέροια Εκδηλώσεις

Η Ενωτική Κίνηση Συνταξιούχων Δημοσίου Ημαθίας (ΕΚΣΔΗ) για τις εκλογές στον Σύνδεσμο

 

ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η ΕΚΣΔΗ Ημαθίας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους που δεν έχουν κάνει ακόμα το πρώτο βήμα, να εγγραφούν στον Σύνδεσμο Συνταξιούχων Δημοσίου και να πάρουν μέρος στην εκλογοαπολογιστική Γ.Σ., την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018, από τις 11:00 π.μ. εως 6:30 μ.μ., στην έδρα του Συνδέσμου(παρ. Βερμίου 3, Βέροια) και σε περίπτωση μη απαρτίας την Κυριακή 4 Μαρτίου 2018, ίδιες ώρες και στον ίδιοχώρο.

Στις σημερινές συνθήκες γενικευμένης βάρβαρης αντισυνταξιουχικής-αντιλαϊκής επίθεσης, η ενεργός συμμετοχή όλων μας, αποτελεί προϋπόθεση για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας και την ανατροπή της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Συμμετέχουμε μαζικά και ουσιαστικά στις εργασίες της Γ.Σ. ώστε η συζήτηση που θα αναπτυχθεί να είναι γόνιμη και οι αποφάσεις για την επόμενη περίοδο να είναι αποτέλεσμα συλλογικών διαδικασιών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης εκτός από τα καυτά θέματα της επανάκτησης των κεκτημένων, θα πρέπει να τεθεί το θέμα της ανασύνταξης του κινήματός μας, αναγνωρίζοντας ότι τίποτα δεν αλλάζει, αν δεν το διεκδικήσουμε αγωνιστικά, δυναμικά.

Η κυβέρνηση, αποφασισμένη να ικανοποιήσει τα αφεντικά της (ΣΕΒ, ΕΕ & όλους τους θεσμούς) και να χειραγωγήσει τον λαό, αφήνει το καρότο και πιάνει το μαστίγιο, εντείνοντας την κρατική καταστολή και τον περιορισμό των συνδικαλιστικών, απεργιακών δικαιωμάτων. Δεν θα το επιτρέψουμε.

Διαμορφώνουμε τα αιτήματά μας με κριτήριο τις ανάγκες των συνταξιούχων και των οικογενειών τους, με βάση τις παραγωγικές δυνατότητες της εποχής και τις σύγχρονες ανάγκες, κόντρα στα εγκληματικά σχέδια των αστικών δυνάμεων της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Ε.Ε. και επιχειρηματικών ομίλων.

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

Έτσι, θα μπορούμε από καλύτερες θέσεις να αποτρέψουμε τα νέα ακόμη πιο επαχθή μέτρα που έρχονται μετά από κάθε διαπραγμάτευση, να ξεπεράσουε τις συμβιβασμένες ηγεσίες που υπονομεύουν και εμποδίζουν την αναγκαία αγωνιστική απάντηση.

Η ενίσχυση της ΕΚΣΔΗ εγγυάται σωματείο ζωντανό, αγωνιστικό, διεκδικητικό, που ο κάθε συνταξιούχος δε θα νοιώθει μόνος, αδύναμος και ευάλωτος. Θα ζει με τις αρχές της αξιοπρέπειας, υπερηφάνειας, αλληλεγγύης. Θα ξεπερνά την μοιρολατρία, τον εκφοβισμό από την προπαγάνδα του “τίποτα δεν γίνεται” άρα το μόνο που μένει είναι να σκύβει το κεφάλι.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Κατάργηση ΟΛΩΝ των αντιασφαλιστικών νόμων και αποκατάσταση ΟΛΩΝ των απωλειών. Επαναφορά της 13ης και 14ης κύριας και επικουρικής σύνταξης.
  • Λέμε όχι στον επανυπολογισμό που θα επιφέρει περαιτέρω μείωση των συντάξεων έως και 18% από 1-1-2019, τη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, και τον αυτόματο κόφτη που σε κάθε περίπτωση μπορεί να ενεργοποιηθεί.
  • Ενιαίο, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτό το χώρο.
  • Να μπει τέλος στην φορολογική αφαίμαξη των συνταξιούχων. Να φορολογούνται με 45% τα κέρδη και τα περιουσιακά στοιχεία του μεγάλου κεφαλαίου.
  • Μονομερή διαγραφή όλου του χρέους. Κατάργηση όλων των αντεργατικών, αντισυνταξιουχικών, αντιλαϊκών νόμων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι συνταξιούχοι του Δημοσίου

Πάρτε μέρος στην Γ.Σ., εμπιστευτείτε και ενισχύστε με την ψήφο σας την ΕΚΣΔΗ Ημαθίας

Ο μόνος δρόμος που μπορεί να βάλει φραγμό στην βάρβαρη επίθεση εναντίον μας είναι ο οργανωμένος αγώνας. Η μαχητική αγωνιστική δράση μας μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις σύγχρονες ανάγκες του. Γι΄ αυτή την κοινωνία παλεύουμε. Αυτή την κοινωνία θέλουμε για εμάς και τα παιδιά μας.

banner-article

Ροη ειδήσεων