Βέροια

Το Μακεδονικό απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Χωρίς να πάρει επίσημη διάσταση με τη μορφή ψηφίσματος, αλλά με αφορμή ψήφισμα που πέρασε σχεδόν ομόφωνα από την ΚΕΔΕ στη Θεσσαλονίκη, μετά από ενημέρωση του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη για το συγκεκριμένο θέμα, ακούστηκαν πολλές απόψεις συμβούλων γύρω από το Μακεδονικό και, όπως φαίνεται, θα απασχολήσει και το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας εκτενέστερα πολύ σύντομα.

Ο Γιώργος Γουλτίδης είπε χαρακτηριστικά: « Το μείζον θέμα δεν είναι η ονομασία. Θέλουν και ως επίσημη γλώσσα τη μακεδονική.

Ζήτησα και παλιότερα τη διοργάνωση Παγκοσμίου Συνεδρίου με έδρα τη Βεργίνα. Ξανακάνω την πρόταση, το θέμα είναι επίκαιρο όσο ποτέ.»

Ζήσης Πατσίκας: «Στις πλάτες μας πέφτει μεγαλύτερο βάρος λόγω Βεργίνας . Πρέπει να τοποθετηθούμε σύντομα όχι μόνο με ένα ψήφισμα αλλά πιο δυναμικά.»

Αντώνης Καγκελίδης: «Στη σημερινή συγκυρία η πορεία κράτους και εκκλησίας πρέπει να είναι παράλληλη. Δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε το ρόλο της εκκλησίας. Με το μουσουλμανικό τόξο που δημιουργήθηκε κινδυνεύουμε. Το δικό μας Δήμο τον ενδιαφέρει περισσότερο από οποιονδήποτε  το Μακεδονικό. Αν δεν αντιδράσουμε, θα θεωρηθούμε προδότες. Πρέπει να ενεργοποιηθεί κάθε Δήμος αλλά και κάθε Μητρόπολη!»

far

banner-article

Ροη ειδήσεων

Ο Λόμπο