Εκδηλώσεις

Διάλεξη στην Εύξεινο Λέσχη Κοζάνης του Κυριάκου Χατζηκυριακίδη, Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευξείνου Λέσχης Κοζάνης καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018, στις 18:00,  στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού (Φιλίππου Β 30), όπου θα πραγματοποιηθεί διάλεξη από τον κ. Κυριάκο  Στ. Χατζηκυριακίδη, επίκουρο καθηγητή επώνυμης Έδρας Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ.

Το θέμα της διάλεξης είναι: Οι Έλληνες του Πόντου στην ύστερη οθωμανική περίοδο: από την ακμή στην « Έξοδο» του 1922

Θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια του Αετού του Πόντου, που φιλοτέχνησε ο κ. Δημήτρης Παναγιώτου και χρηματοδότησε ο συντοπίτης μας επιχειρηματίας κ. Κώστας Χλιάπας.

Σύντομο βιογραφικό κ. Χατζηκυριακίδη

Ο Κυριάκος Χατζηκυριακίδης του Σταύρου, έγγαμος με δύο παιδιά, με καταγωγή από τη Μολόχα Κοζάνης, γεννήθηκε και διαμένει στη Θεσσαλονίκη. Είναι διδάκτορας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα έτη 2010-2012 δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής της επώνυμης Έδρας Ποντιακών Σπουδών στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα θέματα που τον απασχολούν ερευνητικά και τα συγγράμματά του σχετίζονται με την οικονομική και την κοινωνική ιστορία του Ελληνισμού της Ανατολής και της Κύπρου (19ος-αρχές 20ού αι.), καθώς και με την προσφυγική εγκατάσταση και τη συλλογική-σωματειακή οργάνωση των Ελλήνων του Πόντου στην Ελλάδα μετά το 1922.

Κοζάνη  29 Δεκεμβρίου, 2017

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Το Διοικητικό Συμβούλιο

banner-article

Ροη ειδήσεων