Εργασία Νάουσα

Σωματείο Διαλογής – Ψύξης Νάουσας: Κυβέρνηση – ΣΕΒ – ΕΕ- ΔΝΤ στρώνουν το έδαφος της επόμενης λεηλασίας!

Κυβέρνηση – ΣΕΒ – ΕΕ- ΔΝΤ στρώνουν το έδαφος της επόμενης λεηλασίας! Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!

Η κυβερνητική προπαγάνδα επιστρατεύει ξανά το κάλπικο αφήγημα της «εξόδου από τα μνημόνια», της «δίκαιης ανάπτυξης» για δόλωμα στη φάκα εγκλωβισμού του λαού στους στόχους του κεφαλαίου. Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή συναίνεση προκειμένου να μαζευτεί και διοχετευτεί χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο για τη συνέχιση και την αύξηση της κερδοφορίας του.

Τη «δίκαιη ανάπτυξη» τη βιώνουν καθημερινά οι αγρότες που πετάνε ή πουλάνε τα ροδάκινα σε εξευτελιστικές τιμές, ξεκληρίζονται, εγκαταλείπουν σταδιακά τα χωράφια τους. Τη ζούμε εμείς στα διαλογητήρια, δουλειά 7 μέρες τη βδομάδα. Πολλές φορές ανασφάλιστοι, κακοπληρωμένοι, ατέλειωτες υπερωρίες, με αποτέλεσμα να έχουμε δεκάδες λιποθυμίες, εργατικά ατυχήματα που αποσιωπούνται και δε δηλώνονται. Καθυστερήσεις σε μισθούς, δώρα και επιδόματα, έλλειψη ελεύθερου χρόνου, κλπ. Τη «Δίκαιη ανάπτυξη» τη βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι της «Καρυπίδης» που παραμένουν για 15μήνες απλήρωτοι, οι εργαζόμενοι του κλάδου μας στις επιχειρήσεις «ΖΟΥΡΑ» απλήρωτοι για 8 μήνες, οι εργαζόμενοι στο εμπόριο που πλέον δεν έχουν δικαίωμα για ξεκούραση ούτε τις Κυριακές.

Αυτή την «ανάπτυξη» θα προβάλει η κυβέρνηση στη μεγάλη φιέστα της ΔΕΘ, που θα στηθεί στις πλάτες των εργαζόμενων της χώρας.

Το πραγματικό δίλημμα που έχει μπροστά του ο λαός είναι ένα: Ανάπτυξη για ποιον; Για την κερδοφορία των μονοπωλίων, των βιομήχανων που οικειοποιούνται τον πλούτο μας ή για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της συντριπτικής λαϊκής πλειοψηφίας;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μπορούμε να αλλάξουμε την κατάσταση!

Η ανοχή, η σιωπή, ο φόβος, η μοιρολατρία δεν ωφέλησαν. Δυναμώνουμε τα ταξικά μας συνδικάτα. Δημιουργούμε επιτροπές αγώνα. Γερή οργάνωση στους χώρους δουλειάς – σχέδιο – συντονισμός, αποφασιστικότητα στην πάλη. Τέρμα στην κάλπικη ελπίδα για ανάπτυξη που έρχεται, αυτή αν και όταν έρθει, θα μας έχει πάλι στη φτώχεια, στην εξαθλίωση, με πετσοκομμένα επιδόματα ανεργίας και πρόνοιας με συντάξεις πείνας, που για μας τους εποχιακούς θα είναι άπιαστο όνειρο.

Ετοιμαζόμαστε για νέους, πιο μαζικούς αγώνες. Δε δίνουμε σε κανένα το δικαίωμα να λέει ότι ο σφαγιασμός των δικαιωμάτων μας έχει την έγκριση μας. Δυναμώνουμε τις εστίες αντίστασης και διεκδίκησης σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Απαιτούμε αυξήσεις στα μεροκάματα, στους μισθούς, στα επιδόματα ανεργίας, συμβάσεις κλαδικές που να καλύπτουν τις απώλειες μας.

Κανένας εργαζόμενος, απλήρωτος κανένας ανασφάλιστος.

Όλοι στο συλλαλητήριο το

Σάββατο 9 Σεπτέμβρη, 6:30μμ στην Πλ. Αριστοτέλους

Αναχώρηση Λεωφορείων: 4:30μμ από το Εργατικό Κέντρο

Δηλώσεις συμμετοχής: 6973312771

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων