Αστυνομικό Δελτίο

Εκτροχιασμός τρένου έξω από την Θεσσαλονίκη με δύο νεκρούς -video

Τραγωδία σημειώθηκε λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου, έξω από την Θεσσαλονίκη, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, επιβατική αμαξοστοιχία που μετέφερε εκατό άτομα εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω σε παρακείμενο σπίτι το οποίο και διαπέρασε. Μέχρι στιγμής δυο είναι οι νεκροί κι ένας άνθρωπος νοσηλεύεται σοβαρά τραυματίας ενώ αρκετοί είναι ελαφριά τραυματισμένοι. Η επιχείρησε απεγκλωβισμού συνεχίζεται.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στο Σιδηροδρομικό σταθμό Αδένδρου. Το τρένο εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, όταν βγήκε εκτός πορείας. Εκτροχιάστηκαν και τα πέντε βαγόνια ενώ η μηχανή και και το πρώτο βαγόνι έπεσαν πάνω σε σπίτι που βρίσκεται κοντά στις γραμμές και το οποίο κατοικείται. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ και ξεκίνησαν την επιχείρηση απεγκλωβισμού.

Δυο είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί κι ένας σοβαρά τραυματίας που έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Βρίσκεται ήδη στο χειρουργείο. Υπάρχουν κι άλλοι τραυματίες, που είναι ελαφρά. Έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία Γεννηματάς και Άγιος Δημήτριος.

«Είδα το χάρο με τα μάτια μου», είπε ο Γιώργος Μυλωνάς, κάτοικος της περιοχής του Αδένδρου, ο οποίος καθόταν στην αυλή του σπιτιού του, την ώρα που το τρένο του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε και διαπέρασε την οικία του γείτονά του. «Άκουσα έναν περίεργο θόρυβο και μετά είδα το τρένο να πλησιάζει και να εισβάλλει στο σπίτι του γείτονά μου», είπε χαρακτηριστικά.

tvxs.gr

Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο: 

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας