Νάουσα

Εργατικό Κέντρο Νάουσας: “Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία, Τετάρτη 17 Μάη”

Να μην περάσει η απογοήτευση, ο φόβος , η τρομοκρατία.

Δίνουμε τη μάχη και είμαστε σε ετοιμότητα, αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να αιφνιδιάσει κατά τον προσφιλή της τρόπο και να φέρει τα μέτρα πιο πριν, θα απαντήσουμε άμεσα νωρίτερα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» περιέχει αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που θα προστεθούν στα προηγούμενα και θα φέρουν νέα δεινά για τους εργαζόμενους – τα λαϊκά στρώματα. Η μείωση του αφορολόγητου θα ψαλιδίσει ακόμα περισσότερο το εργατικό – λαϊκό εισόδημα, θα έρθει νέο πετσόκομμα σε συντάξεις και παροχές, ο αυτόματος κόφτης είναι παρών. Η κυριακάτικη αργία οδεύει προς πλήρη κατάργηση. Τα μέτρα αυτά αποτελούν απαίτηση των βιομηχάνων και τα περιβόητα «αντισταθμιστικά» που προβάλλουν για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, πάλι αυτούς έχουν αποδέκτες. Δεν πρόκειται να σταματήσουν, θα συνεχίσουν να βαθαίνουν την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης με περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, με πιο αντιδραστικές παρεμβάσεις στην εργατική νομοθεσία που αφορούν απολύσεις, ανταπεργία, «θεσμοθέτηση ειδικών οικονομικών ζωνών», επιδότηση του εργοδότη αντί του ανέργου κλπ.

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου πραγματοποίησε την Πέμπτη 4 Μάη σύσκεψη με τα προεδρεία των σωματείων της δύναμής του, αποφάσισε να δώσουμε τη μάχη της απεργίας απέναντι στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης για να πάρουν απάντηση τα ταξικά – αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώσει ο αγώνας για την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών, λαϊκών αναγκών.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Ροη ειδήσεων