Βέροια

Εύξεινος Λέσχη Βέροιας: “Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 1η έκθεση σκίτσου”

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 1η έκθεση σκίτσου των φίλων σκίτσου της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας, στο γνωστό art καφέ McOza.

Μικροί και μεγάλοι φίλοι του σκίτσου, μέλη της Ευξείνου Λέσχης  αλλά και φίλοι των σκιτσογράφων που τους τελευταίους 5 μήνες ασχολούνται εντατικά με την σκέψη και την διαδικασία του σκίτσου, συναντήθηκαν το ανοιξιάτικο απόγευμα της Τετάρτης που μας πέρασε για να δουν, να θαυμάσουν αλλά και να σχολιάσουν τις πρώτες ασκήσεις των φίλων του σκίτσου.

Την έκθεση άνοιξε ο σκιτσογράφος Δημήτρης Νικολαΐδης, μιλώντας για το πως περάσανε όλοι μαζί, με στόχο και σκοπό να μπούνε οι φίλοι του σκίτσου στον κόσμο του σκίτσου και στο τέλος…το καταφέρανε. Το λόγο πήρε ο γραμματέας της Λέσχη κ. Νίκος Τουμπουλίδης και αφού ευχαρίστησε τους γονείς και τα παιδιά, μίλησε για το σκεπτικό να ξεκινήσει ένα τμήμα σκίτσου στην Εύξεινο Λέσχη.

Τέλος ο δημοσιογράφος και εκδότης κ. Φωκίων Φουντουκίδης ασχολήθηκε με την Ποντιακή διάλεκτο και με ποιους τρόπους μπορούμε να την κρατήσουμε ζωντανή. Ένας τρόπος είναι και η ομάδα σκίτσου της Ευξείνου Λέσχης της Βέροιας, γιατί μέσα από την τέχνη του σκίτσου διδάσκονται οι μικροί και μεγάλοι φίλοι του σκίτσου και την ποντιακή διάλεκτο, απλά με λέξεις.

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη της Γενοκτονίας της 19ης Μαΐου και θα διαρκέσει για αρκετές ημέρες ακόμα.

Όποιος επιθυμεί να έρθει στην παρέα του σκίτσου, μπορεί να το κάνει αρκεί να έχει καλή διάθεση και αρκετή φαντασία.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 23310-72060 από Κυριακή έως Πέμπτη, Ώρες : 5μμ- 9 μμ στην Γραμματεία της Ε.Λ.Β, Λ. Πορφύρα 1 στο Πανόραμα.

Βέροια, 30-04-2017 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                           Ο Γ. Γραμματέας

Σαρημιχαηλίδης Παύλος                           Τουμπουλίδης Νικόλαος

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας