Αστυνομικό Δελτίο

Συλλήψεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων – Κατασχέθηκαν πάνω από 3.000 λαθραία προϊόντα καπνού

 

Οι στοχευμένοι έλεγχοι των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, οδήγησαν στη σύλληψη 2 ατόμων σε 2 διαφορετικές περιπτώσεις για λαθρεμπόριο τσιγάρων και προϊόντων καπνού.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση συνελήφθη χθες (9-3-2017) το πρωί σε περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, ένας 53χρονος ημεδαπός, καθώς σε έλεγχο στο αυτοκίνητο που επέβαινε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει 690 πακέτα λαθραίων τσιγάρων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα 630 πακέτα τσιγάρων και 197 πακέτα καπνού, που επίσης δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα παραπάνω λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο Τελωνείο Θεσσαλονίκης, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς.

Στη δεύτερη περίπτωση, συνελήφθη χθες (9-3-2017) το απόγευμα σε δασική περιοχή του Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Πολυκάστρου, 35χρονος ημεδαπός, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαινε, με τη συνδρομή κλιμακίου της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής Μακεδονίας – Θράκης, διαπιστώθηκε να μεταφέρει 1.840 πακέτα τσιγάρων και 8 πακέτα καπνού, για τα οποία δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί.

Τα λαθραία καπνικά προϊόντα κατασχέθηκαν και θα σταλούν στο Τελωνείο του Κιλκίς, για τον υπολογισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.

Επιπλέον κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 205 ευρώ, που βρέθηκαν στην κατοχή του.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας