Βέροια

Βέροια: Αθωώθηκε ο Γιώργος Βραχνής – Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η δίκη

Μετά την εκφώνηση της απόφασης ο Πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Ματσκίδης απηύθυνε έκκληση και στις δυο πλευρές η απόφαση του δικαστηρίου να μην εκληφθεί σαν αφορμή για οποιαδήποτε κλιμάκωση της έντασης, αντίθετα απηύθυνε έκκληση να επικρατήσει γαλήνη και οι πολιτικές διαφορές να λυθούν στα πλαίσια της λειτουργίας της δημοκρατίας.

Η δίκη είχε αναβληθεί μέχρι τώρα τέσσερις φορές.

Καθοριστική ήταν η μαρτυρία του Δικηγόρου Ηλία Σταύρου υποψηφίου Βουλευτή Ημαθίας το 2012 με τη Χ.Α. και παρόντα στα επεισόδια που σημειώθηκαν τότε.

Όπως είπε στην κατάθεσή του ο κ. Σταύρου η επίθεση στο καφέ – κυλικείο που διατηρούσε τότε ο κατηγορούμενος έγινε μετά από σύνθημα που δόθηκε από τους επικεφαλείς και ήταν η συνέχεια επεισοδίων που είχαν σημειωθεί νωρίτερα το πρωί της ίδιας μέρας ανάμεσα σε κλιμάκιο της Χ.Α. που μοίραζε προεκλογικό υλικό και άτομα που ανήκαν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η κατάθεση του μάρτυρα διακόπηκε σε κάποιο σημείο όταν υπήρξε φραστική ένταση στο ακροατήριο μεταξύ της πρώην Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινας Χαραλαμπίδου και του τοπικού στελέχους της Χ.Α.

Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκε να λέγονται η κ. Χαραλαμπίδου είπε ότι άκουσε το πρόσωπο που ήταν πίσω της να βρίζει τον μάρτυρα κάτι το οποίο αυτός αρνήθηκε.

Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας και την έκδοση της απόφασης ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν μέσα και γύρω από τα δικαστήρια φρόντισαν ώστε να αποχωρήσουν χωριστά οι δυο πλευρές.

Πρώτα αποχώρησε η πλευρά της Χ.Α. και στη συνέχεια η πλευρά του κατηγορουμένου με τα άτομα που βρέθηκαν είτε ως μάρτυρες είτε ως συμπαράσταση.

Σημειώνεται μάλιστα ότι κατά την αποχώρηση της πλευράς της Χ.Α. πριν τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν προπορευόταν περιπολικό της Αστυνομίας όπως υπήρχε και όχημα της αστυνομίας στο τέλος της σειράς των αυτοκινήτων.

Τα δρακόντεια αστυνομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν από το πρωί για προληπτικούς λόγους ενδεχομένως να λειτούργησαν αποτρεπτικά, εκείνο όμως που καταγράφεται είναι ότι τόσο κατά τη  διάρκεια όσο και μετά το τέλος της διαδικασίας καμία από τις δυο πλευρές δεν έδειξε  να επιδιώκει τη δημιουργία κλίματος έντασης.

verianet.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας