Πολιτική Τοπικά

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Καμία ανοχή στην αντιλαϊκή μνημονιακή πολιτική

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Γ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/12/16 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, συνάντηση του Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών σωματείων ΕΛΜΕ και Δασκάλων καθώς και με την Ομοσπονδία Γονέων.

Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν, από μέρους των σωματείων,  μεγάλο μέρος των θεμάτων-προβλημάτων που αφορούν γενικά την εκπαίδευση και ειδικότερα το Νομό Ημαθίας. Ζητήματα όπως Ειδική Αγωγή-διορισμοί-αξιολόγηση-συγχωνεύσεις σχολείων-μεταφορά μαθητών-εκπαίδευση προσφυγόπουλων κά προβλήθηκαν έντονα από τους προέδρους των Καθηγητών-Δασκάλων και Γονέων.

Ο Γ.Γ κ. Παντής  παρουσίασε τον γενικό σχεδιασμό του υπουργείου στο χώρο της εκπαίδευσης και επί της ουσίας δεν δεσμεύτηκε για κανένα από τα θέματα που τέθηκαν. Με ευχολόγια για πιθανή πραγματοποίησή μόνιμων διορισμών, με αναφορά στην αναγκαιότητα αξιολόγησης, «άλλου τύπου», με υποσχέσεις για τις μεταφορές μαθητών και την ειδική αγωγή, με συνεχείς υπεκφυγές για τα υπόλοιπα θέματα, «ΘΑ δούμε, ΘΑ μελετήσουμε, ΘΑ εξετάσουμε», τελικά η συνάντηση έληξε χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ο Γ.Γ του υπουργείου, μεταξύ άλλων εξωράισε τον ρόλο του ΟΟΣΑ και επιχείρησε να απομυθοποιήσει τις επιταγές του ΟΟΣΑ για την παιδεία, λέγοντας ότι  μετά από παρέμβαση παραγόντων του Υπουργείου Παιδείας, ο ΟΟΣΑ έδειξε «κατανόηση» και δέχθηκε τους όρους και προϋποθέσεις που θέτει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Παράλληλα όλες οι αναφορές του Γ.Γ αντιμετώπιζαν την εκπαίδευση με αυστηρά λογιστικούς όρους.

Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι δεδομένη. Εφαρμόζουν τα μνημόνια και ετοιμάζουν να ψηφίσουν και το 4ο. Το 2017 ξεκινάει με την εφαρμογή σωρεία σκληρών μέτρων ενάντια στα λαϊκά στρώματα και εισοδήματα. Δεν εξαιρείται καθόλου και ο χώρος της εκπαίδευσης.

?????????????????????????????????????????????????????????

Στην αυτήν την συνεχιζόμενη αντιλαϊκή, μνημονιακή πολιτική, τα σωματεία εκπαιδευτικών και οι σύλλογοι Γονέων δεν πρέπει να προσφέρουν καμία ανοχή. Καμιά αυταπάτη, κανένας εφησυχασμός,  δεν πρέπει να υπάρχει σχετικά με τις επικείμενες προθέσεις της κυβέρνησης στα ζητήματα παιδείας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για σωματεία μαζικά και ταξικά, ενάντια σε όσους στηρίζουν, ψηφίζουν και εφαρμόζουν αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές. Παλεύουμε για ένα σχολείο που να απαντά στις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες των παιδιών μας.

ΒΕΡΟΙΑ 31-12-16

banner-article

Ροη ειδήσεων