Βέροια Πολιτισμός

Συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Βέροιας στην εκδήλωση της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για τους πρόσφυγες

 

 Στη μουσική εκδήλωση με τίτλο «Η ενσυναίσθηση μας ενώνει και μας κάνει πολίτες του κόσμου» της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για τους πρόσφυγες που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016 στην αίθουσα του Κινηματογράφου ΣΤΑΡ συμμετείχε το Μουσικό Σχολείο Βέροιας.

      Η εκδήλωση αποτελούσε την κορύφωση μιας σειράς δράσεων ανάμεσα σε εφήβους, πρόσφυγες και Έλληνες. Στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας που χρηματοδοτείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες αναπτύχθηκαν ποικίλες δράσεις το προηγούμενο διάστημα όπως πρόγραμμα δημιουργικής γραφής, κοινό μαγείρεμα Ελληνίδων και Συρίων μανάδων, επίσκεψη της κινητής βιβλιοθήκης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας στον καταυλισμό, επισκέψεις σε σχολεία και αγορά μουσικών οργάνων. Στην εκδήλωση συμμετείχαν σχολεία της Βέροιας και της Νάουσας.

Μετά την παρουσίαση των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν τη μουσική εκδήλωση άνοιξε το σύνολο παραδοσιακής μουσικής του Μουσικού Σχολείου με υπεύθυνους καθηγητές, τον Γιάννη Μπαλιάκα και τον Ιορδάνη Κουτσιμανή που παρουσίασε χριστουγεννιάτικα τραγούδια από διάφορα μέρη της Ελλάδας δημιουργώντας ένα κλίμα ευφορίας στην αίθουσα.

Στη συνέχεια ένα μικρό μουσικό σχήμα – με υπεύθυνη καθηγήτρια, τη φιλόλογο Χαρά Σκουμποπούλου – που αποτελούνταν από τους μαθητές της Β΄ Λυκείου του Μουσικού Σχολείου, Μαρία Γεωργίου, Μαρία Δρακοπούλου, Μάριου Δασκαλάκη και Χρίστου Καλφόπουλου, παρουσίασαν για πρώτη φορά τραγούδια που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό τραγουδιού «Καν΄ το ν΄ακουστεί 2016» με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα που διοργάνωσε η Επιστημονική Εταιρία European School Radio – Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο» σε συνεργασία με την Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου . Πριν από την έναρξη της εκδήλωσης οι μαθητές του παραπάνω σχήματος είχαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν μαζί με προσφυγόπουλα του καταυλισμού της Βέροιας το τραγούδι One Love του Bob Marley δίνοντας με τον δικό τους τρόπο το μήνυμα της ειρήνης και της αγάπης. Αξίζει να αναφερθεί η ενέργεια της μαθήτριας, Μαρίας Γεωργίου, να επισκεφθεί τον καταυλισμό των προσφύγων τις προηγούμενες ημέρες – μετά από συνεννόηση με τη συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων, Ολυμπία Μπέτσα – προκειμένου να γνωρίσει τα παιδιά και να προχωρήσει στην εκμάθηση του τραγουδιού  το οποίο θα παρουσίαζαν από κοινού στην εκδήλωση.

Ευχαριστούμε το 4ο Λύκειο Πετρούπολης και το 2ο Πειραματικό Λύκειο Θεσσαλονίκης και τους μαθητές τους για την παραχώρηση του δικαιώματος να παρουσιαστούν τα τραγούδια τους στην εκδήλωση (Σελήνη εν έτει 2016 – To be through).

banner-article

Ροη ειδήσεων