Υγεία

Τα ζητήματα υγείας στην Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων στο Τέλ Αβίβ

ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ  ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ 
ΤΩΝ  ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ  ΕΘΝΙΚΩΝ  ΙΑΤΡΙΚΩΝ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ
 
ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Ειδικός εισηγητής ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΑΔΗΣ

Η Τακτική Σύνοδος των Ευρωπαϊκών Εθνικών Ιατρικών Συλλόγων (CPME) πραγματοποιήθηκε στo Τελ Αβίβ, με την συμμετοχή Αντιπροσωπειών από τους Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Παρατηρητών από Εθνικούς Ιατρικούς Συλλόγους τρίτων χωρών και Εκπροσώπων από άλλες Ευρωπαϊκές Ιατρικές Οργανώσεις, όπως ΑΕΜΗ, UEMS, FEMS, PWG, WHO και EANA.

H επιλογή του Τελ Αβίβ για την πραγματοποίηση της Συνόδου,  έγινε για να τιμηθεί η Ιατρικός Σύλλογος Ισραήλ που συμμετέχει  σταθερά ως παρατηρητής στις εργασίες της CPME.

Εκ μέρους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου στη Σύνοδο της CPME συμμετείχαν οι Αναστάσιος Βασιάδης, Κωνσταντίνος Κουτσόπουλος, Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, Γρηγόριος Ροκαδάκης και Μαρίλυ Πασακιώτου.

Ως Ειδικός Εισηγητής την Εθνική  Αναφορά και τις θέσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου για την Υγεία, παρουσίασε ο  επικεφαλής  της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην CPME, Αναστάσιος Βασιάδης. Β

Λεπτομερείς επισημάνσεις εγένοντο για τα επίκαιρα ζητήματα Υγείας στην Ελλάδα που εγείρονται εις βάρος της Περίθαλψης των πολιτών και εις βάρος του Ιατρικού Επαγγέλματος, όπως έχουν εξελιχτεί μέχρι σήμερα.

Μεταξύ άλλων ειδικότερη αναφορά επιφυλάχτηκε για την μεγάλη υποβάθμιση των Δημόσιων Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται υπέρμετρα τα νοσοκομεία τα οποία είναι υποστελεχωμένα και με δραματικές μειώσεις των αμοιβών, τις αυθαίρετες απομειώσεις των αμοιβών των ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών και των ιατρικών εργαστηρίων τα οποία με τις πρακτικές rebate και clow back οδηγούνται σε κατάργηση, στην ανεπάρκεια του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και στην αυθαιρεσία της φαρμακευτικής πολιτικής που θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Ειδική αναφορά επιφυλάχτηκε από τον Έλληνα Αντιπρόσωπο για την εξέλιξη του προσφυγικού ζητήματος και τις επιπτώσεις στην Υγεία.

Ο εκπρόσωπος του ΠΙΣ προχώρησε σε κατάθεση προτάσεων σύμφωνα με τις θέσεις της Ιατρικής Κοινότητας στην Ελλάδα και εισηγήθηκε την διαμόρφωση ενιαίας ευρωπαϊκής πολιτικής η οποία θα ενσωματωθεί στο νομικό πλαίσιο κάθε κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο περιθώριο της Συνόδου πραγματοποιήθηκαν επί μέρους συναντήσεις συνεργασίας με το Προεδρείο της CPME, με εκπροσώπους Ευρωπαϊκών  Ιατρικών Συλλόγων και Ιατρικών Συλλόγων Τρίτων Χωρών  που παρευρέθησαν ως παρατηρητές και με εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών Ιατρικών Ενώσεων.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας