Βέροια Εκδηλώσεις Πολιτισμός

Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας. Παράσταση “Με τα μάτια του Μικρασιάτη δημιουργού” Βέροια, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου

«ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ».

Μια αφηγηματικομουσικοχορευτική  παράσταση, ερευνητική, με ιστορικό περιεχόμενο, που αναφέρεται στο πώς είδαν, μέσα από τα συγγράμματά τους,οι Μικρασιάτες λογοτέχνες την Μικρασιατική καταστροφή.

Φ. Κόντογλου, Γ. Σεφέρης, Ηλ. Βενέζης, Στρ. Δούκας, Γ. Θεοτοκάς, Κ. Πολίτης, Μυριβήλης, Ψαθάς και άλλοι λογοτέχνες, της Γενιάς του ’30 μαζί με άλλους νεότερους χτίζουν όλο το χρονικό των γεγονότων της ιστορίας της Μικρασιατικής Καταστροφής και της προσφυγιάς γενικότερα, που τα θέματά της είναι επίκαιρα ακόμη και σήμερα.

Την παράσταση «Με τα μάτια του Μικρασιάτη δημιουργού», είχε παρουσιάσει ο σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ημαθίας πριν 13 χρόνια στα Γιαννιτσά και στην Έδεσσα, αλλά στην Ημαθία δεν είχε δοθεί η ευκαιρία να την πραγματοποιήσει. Το υλικό της παράστασης έχει παρουσιασθεί από τα ραδιόφωνα της Αυστραλίας πάνω από δέκα φορές και μεταδίδεται επανειλημμένα.

Μια παράσταση με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, για όσους ενδιαφέρονται για  ιστορικά γεγονότα , για εκπαιδευτικούς (ειδικά φιλολόγους) ή μαθητές που διδάσκονται στην ύλη των μαθημάτων τους αυτή τη χρονική περίοδο.

Συμμετέχουν το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας, το μουσικό σχήμα «Μελορυθμοί» και στην αφήγηση και θεατρική δραματοποίηση, φωτογραφίες και βίντεο, μέλη της Μικρασιατικής Εστίας Πέλλας και του συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας. Ιστορική έρευνα Μαυροκεφαλίδου Ελένη, καλλιτεχνική επιμέλεια Πανανόπουλος Φώτης.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για την παράσταση:6974366521,6974938713,6977460574

banner-article

Ροη ειδήσεων