Πολιτική

Ανακοίνωση Μ-Λ ΚΚΕ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Μ-Λ ΚΚΕ

Ενάντια στα μνημόνια υποδούλωσης και εξαθλίωσης του λαού, το φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Παρά τις αδιάλειπτες προσπάθειες της αντίδρασης να διαστρέψει, να καπηλευτεί, να συκοφαντήσει και να αφανίσει το Πολυτεχνείο, ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη παραμένει άσβηστος στη συνείδηση της ανυπότακτης νεολαίας, του εργαζόμενου λαού και των δημοκρατικών μαζών. Ανυψώνει το Πολυτεχνείο σε διαχρονικό σύμβολο του αγώνα για ψωμί-παιδεία-ελευθερία-εθνική ανεξαρτησία.

Ο αγώνας αυτός γίνεται εξαιρετικά επίκαιρος στις τωρινές συνθήκες της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονιόδουλων κυβερνήσεων και των κάθε λογής υποτακτικών της ντόπιας ολιγαρχίας και των ιμπεριαλιστών προστατών και κηδεμόνων της, Ευρωπαίων και Αμερικανών.

Στις συνθήκες που ο φασισμός έχει σηκώσει ξανά το κεφάλι ενώ εντείνεται η αντιδημοκρατική πολιτική και δυναμώνει η απειλή του πολέμου στην περιοχή μας και σ’ όλο τον κόσμο. Ο λαός μας θα τιμήσει τη φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου με μια νέα πρόκληση: Αυτές ακριβώς τις μέρες της μνήμης στους μεγάλους εκείνους αγώνες της νεολαίας και του λαού μας, που όρθωσε το ανάστημα ενάντια στη λαομίσητη φασιστική δικτατορία της χούντας των συνταγματαρχών και των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών αφεντικών τους, ο ηγέτης των ΗΠΑ, Μπ.Ομπάμα, έρχεται στην Αθήνα.

Με όχημα την πρώτη αξιολόγηση, η κυβέρνηση Τσίπρα καρατόμησε τις συντάξεις, εκτίναξε τη φοροληστεία, γενίκευσε τους πλειστηριασμούς απειλώντας με ξεσπίτωμα χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Έβγαλε στο σφυρί για 99 χρόνια όλον το δημόσιο πλούτο και την περιουσία, λιμάνια, αεροδρόμια, συγκοινωνίες, το Ελληνικό, το νερό, την αποχέτευση και την ηλεκτρική ενέργεια. Προχωρώντας προς στη δεύτερη αξιολόγηση χωρίς ανάσα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απειλεί με ολοκληρωτική εξαφάνιση όσα εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει, διαμορφώνοντας συνθήκες γενικευμένης εργασιακής κόλασης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποδεικνύεται και χρησιμοποιείται σαν η μοναδική εκείνη πολιτική δύναμη που μπορεί να ανταποκριθεί σήμερα στο ρόλο της πειθήνιας διεκπεραίωσης των σκληρών απαιτήσεων των δανειστών και της ντόπιας ολιγαρχίας, επιβάλλοντας νόμους και πολυνομοσχέδια λαιμητόμους, ισοπεδώνοντας ό,τι έχει απομείνει όρθιο από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εκφράζει την ολοκληρωτική της ευθυγράμμιση στις μνημονιακές απαιτήσεις, προσφέροντας διαβεβαιώσεις προς τα ξένα και ντόπια αφεντικά της, πως είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει απαρέγκλιτα όλα τα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου.

Σαν αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που προσφέρει στους ιμπεριαλιστές δυνάστες, η κυβέρνηση εκλιπαρεί απεγνωσμένα να της δώσουν κάποια «ρύθμιση» του δημόσιου χρέους – αφού η περίφημη διαγραφή έχει αποσυρθεί – και ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, για να έχει κάτι να ανεμίζει προκειμένου να αμβλύνει την οργή και την αγανάκτηση των λαϊκών μαζών κι αν α δημιουργήσει κοινωνικό κλίμα ανοχής και αποδοχής των αντεργατικών μέτρων.

Οι λαϊκοί αγώνες για την ανατροπή της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας είναι ανάγκη να ενταθούν. Απέναντι σ’ αυτή την πολιτική των αντιλαϊκών μέτρων και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, το μήνυμα του Πολυτεχνείου γίνεται επίκαιρο σαν κάλεσμα ξεσηκωμού των λαϊκών δυνάμεων σε ένα μαζικό αγώνα αντίστασης και αντιιμπεριαλιστικής πάλης.

Το Πολυτεχνείο ζει, στον αγώνα της αδούλωτης νεολαίας και του λαού, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ-ΔΝΤ-ολιγαρχίας, ενάντια στο φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και την αντίδραση. Κάτω τα μνημόνια της υποδούλωσης. Έξω από την ΕΕ και το ΝΑΤO. Ψωμί, Παιδεία, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία!

banner-article

Ροη ειδήσεων