Περισσότερο διαβασμένα Πολιτισμός Υγεία

“Πρόληψη του καρκίνου του μαστού”. Μια έκθεση φωτογραφίας τολμηρή και ευαίσθητη

Στα πλαίσια της χθεσινής, ιδιαίτερα πετυχημένης ημερίδας για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σημαντικό σημείο αναφοράς στο θέμα αποτέλεσε η έκθεση φωτογραφίας της φωτογράφου Βασιλικής Τσαμπά.

Το χαρακτηριστικό των φωτογραφιών ήταν  το πνεύμα αισιοδοξίας που ανέδιδαν, πνεύμα συναφές με το πνεύμα της όλης εκδήλωσης, αλλά και η ευαισθησία και η τόλμη τους.

Πέρα από τις φωτογραφίες των προσώπων του ιατρικού κόσμου, που έχουν επιδοθεί στην πολη μας στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού, θέματα της κ. Τσαμπά αποτέλεσαν  νεανικά γυναικεία πρόσωπα, που μέσα από τη φωτογράφιση κατέθεταν τη σχέση τους με την αρρώστια αλλά και τη διάθεση για αγώνα και συνέχιση της ζωής.

Εκείνο όμως που ήταν κορυφαίο φωτογραφικό πορτρέτο ήταν το ρεαλιστικό πορτρέτο μιας κυρίας, που ποζάρει στο φακό με τον ένα της μόνο μαστό, περήφανη για τον αγώνα ζωής που κάνει, μ’ ένα χαμόγελο νίκης, που δείχνει πως ο φόβος δεν την νίκησε.

Στο λαιμό της, αντιστάθμισμα του χαμένου της στήθους, ένα κολιέ, σύμβολο της αιώνιας γυναίκας!

Συγχαρητήρια και στη φωτογράφο και στο μοντέλο της για την τόλμη και την αλήθεια που εκπέμπει το πορτρέτο!

Δήμητρα Σμυρνή

faretra.info-imerida-mastos-pedi-veriafaretra.info-imerida-mastos-pedi-veria faretra.info-imerida-mastos-pedi-veriafaretra.info-imerida-mastos-pedi-veria

 

banner-article

Ροη ειδήσεων