Κοινωνία Σχόλια

Η πεμπτουσία του καπιταλισμού: “κόψτε από τους φτωχούς για να δώσετε στους φτωχότερους”

Κατά την ανάγνωση της ηλεκτρονικής εφημερίδας στο καφενείο, εντόπισα τα παρακάτω που σας στέλνω. ‎

Α. Η παγκόσμια τράπεζα ζητάει τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στη χώρα μας από τα 8.600 € στα 5.000 € για τη χρηματοδότηση του κοινωνικού εισοδήματος.

Η πεμπτουσία του καπιταλισμού: κόψτε από τους φτωχούς για να δώσετε στους φτωχότερους και αφήστε τους πλούσιους στην ησυχία τους. ‎

Προφανώς, είχαν υπόψιν τους την άποψη ενός εκ των επτά σοφών της Αρχαίας Ελλάδας “αγαθοί ευαπάτητοι” (Βίας ο Πριηνεύς), γιατί πού να εξαπατήσεις τους πονηρούς πλούσιους.

Παγκόσμια Τράπεζα: Για να δώσετε το επίδομα αλληλεγγύης “κόψτε” το αφορολόγητο

Β. Γερμανοί πολίτες σε μια πράξη γερμανικού “αλτρουϊσμού” ενθάρρυναν μετανάστη που απειλούσε να αυτοκτονήσει, για να επιτελέσει τελικά την επιλογή του.

Η πεμπτουσία του ναζισμού, για τον οποίο κάποτε είχα γράψει: ο ναζισμός δεν ήταν έργο ενός παρανοικού ηγέτη, αλλά η διαστροφική έξη ενός ολόκληρου λαού. ‎

Ο Μάνος Χατζηδάκις δικαιώθηκε λέγοντας:

“Ο νεοναζισμός, ο φασισμός, ο ρατσισμός και κάθε αντικοινωνικό και αντιανθρώπινο φαινόμενο συμπεριφοράς δεν προέρχεται από ιδεολογία, δεν περιέχει ιδεολογία, δεν συνθέτει ιδεολογία. Είναι η μεγεθυμένη έκφραση-εκδήλωση του κτήνους που περιέχουμε μέσα μας χωρίς εμπόδιο στην ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενυσχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του”.

Δημήτρης Αθανασιάδης

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας