Βέροια

Συνεργασία Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας με την InterSOS

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ INTERSOS ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΤΗΣ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016, μεταξύ του Ανθρώπινου Δυναμικού Βέροιας και της οργάνωσης InterSOS, υπογράφηκε συμφωνητικό συνεργασίας για μία σειρά δράσεων, που θα χρηματοδοτηθούν από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, στα πλαίσια προγράμματος που απευθύνεται σε οργανώσεις, τοπικούς φορείς και συλλόγους. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση του πλαισίου προστασίας, ασφάλειας και αξιοπρέπειας των προσφύγων που ζουν στο Κέντρο Φιλοξενίας στην Αγία Βαρβάρα και η προαγωγή την ειρηνικής συνύπαρξης ανάμεσα στους πρόσφυγες και στους πολίτες του Δήμου Βέροιας.

Η πρόταση από το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας η οποία εγκρίθηκε, αφορά μία σειρά αθλητικών και περιβαλλοντικών δράσεων με τον τίτλο «ΟΙΚΟ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΒΕΡΟΙΑ» και περιλαμβάνει αγορά 18 ποδηλάτων και εξοπλισμού (κράνη, ανταλλακτικά κλπ.), εκπαίδευση και μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου, τέσσερις ποδηλατοπορίες και μία περιβαλλοντική δράση με καθαρισμό και περιβαλλοντική εκπαίδευση στο Άλσος Παπάγου. Σε όλες τις δράσεις θα συμμετέχουν πρόσφυγες και εθελοντές πολίτες από την τοπική κοινωνία. Η πρώτη δράση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016, εντός του Κέντρου Φιλοξενίας και θα αφορά εκπαίδευση και μαθήματα ασφαλούς οδήγησης ποδηλάτου από εκπαιδευτή ποδηλασίας.

Για το σκοπό αυτό, το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για συνάντηση, σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν ως εθελοντές στις παραπάνω δράσεις, την ερχόμενη Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7.00 μ. μ., στο καφέ «MaCoza», επί της οδού Μητροπόλεως, προκειμένου να γίνει η καταγραφή των εθελοντών και ο καταμερισμός των τομέων ευθύνης.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΕΡΟΙΑΣ

Κιν. 6974276658 , E-mail:  a.dynamiko@gmail.com

www. teliaveria.gr / fb: Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας (ΑΝ.ΔΥ.)

banner-article

Ροη ειδήσεων