Παιδεία

Λαϊκή Ενότητα: Τσίπρας και Μητσοτάκης επιχειρούν να εγκλωβίσουν το λαό σε ένα “δίπολο καταστροφής”

 

Συζήτηση στη Βουλή για την Παιδεία

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε σήμερα να παρουσιάσει εαυτόν ως υπερασπιστή της δημόσιας παιδείας. Ωστόσο, αυτό που παρουσίασε δεν ήταν τίποτα άλλο παρά το πανόραμα της παιδείας των περικοπών, της λιτότητας, των μηδενικών διορισμών και των κενών, της εξάρτησης από αρνητικά ευρωπαϊκά προγράμματα και από ιδιώτες χορηγούς. Τα σχολεία στα οποία τα αναλυτικά προγράμματα αλλάζουν για να περιοριστούν τεχνητά οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό και τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ που στηρίζονται στα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά, στα προγράμματα των κατεστημένων κέντρων της Ε.Ε., στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την λογική της κερδοσκοπίας για το επιχειρηματικό κεφάλαιο, προσβάλλουν το δικαίωμα του λαού σε μια πραγματική δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση που να ανταποκρίνεται στις κοινωνικές ανάγκες.

Ας μην αναζητά άλλοθι ο Αλέξης Τσίπρας στις επικοινωνιακού χαρακτήρα επιθέσεις που δέχεται από τον Κ. Μητσοτάκη, επιχειρώντας από κοινού, χέρι – χέρι, να εγκλωβίσουν τον λαό σε ένα «δίπολο» της μνημονιακής νεοφιλελεύθερης καταστροφής.

Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για την Παιδεία βαδίζει σε μνημονιακά και νεοφιλελεύθερα μονοπάτια, ακολουθώντας την πορεία εξαθλίωσης όλης της κοινωνίας την οποία είχαν «χαράξει» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και το μπλοκ των παλαιομνημονιακών κομμάτων.

Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές εναντιώνονται ζωντανά κινήματα στην εκπαίδευση, τα οποία χρειάζεται να προσλάβουν ευρύτατες διαστάσεις για μια δημοκρατική ανατροπή στην Παιδεία και τη χώρα.

 28/9/2016

Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας