Βέροια

Ημερίδα για την αναοριοθέτηση του αρχαιολογικού χώρου της Βέροιας;

Δελτιο Τύπου

Σήμερα 24/7/2016 στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής Ημαθίας Ουρσουζίδης Γιώργος συναντήθηκε με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας κ. Αγγελική Κοτταρίδη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του βουλευτή.

Ο βουλευτής  ενημερώθηκε   σχετικά με το ζήτημα της αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου της Βέροιας, για την πορεία του αρχαιολογικού έργου σε επίπεδο νομού, καθώς επίσης για τον προγραμματισμό και τη χρηματοδότηση νέων δράσεων και έργων. Συμφωνήθηκε την ερχόμενη Τρίτη 26/7/2016 να  επισκεφτούν τα συναρμόδια υπουργεία, για την διασφάλιση ομαλής χρηματοδότησης των έργων.

Ειδικότερα για την πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών, όσον αφορά στην πρόταση οριοθέτησης/αναοριοθέτησης του αρχαιολογικού χώρου, ο Βουλευτής ζήτησε από την έμπειρη αρχαιολόγο, τη διεξαγωγή ενημερωτικής ημερίδας με τη συμμετοχή  ΟΛΩΝ  των  φορέων και κινημάτων, που εκδηλώνουν  ενδιαφέρον. Η κ. Κοτταρίδη με χαρά ανταποκρίθηκε στο αίτημα, μάλιστα πρότεινε τη διεξαγωγή της ημερίδας στο αμφιθέατρο του νέου μουσείο των Αιγών, στα τέλη Αυγούστου.

Ο πολιτισμός διαχρονικά μας ενώνει και αναδεικνύει τον τόπο μας, η συμβολή του Μανώλη Ανδρόνικου και της ικανής μαθήτριας του, υπήρξε αδιαμφισβήτητα μέγιστη και ωφέλιμη.

Η ύπαρξη των αρχαιολογικών θησαυρών, συνιστά μοναδικό  προτέρημα για τον τόπο, όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε στην ανάδειξη και αξιοποίησή τους.

Η ανάπτυξη του τόπου διευκολύνεται από την ανάδειξη του αρχαιολογικού μας πλούτου, συνυπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες.

       Το δίλημμα, «πολιτισμός ή ανάπτυξη», δεν υφίσταται – είναι ψευτοδίλημμα.

Βέροια 24/7/2016                       Ουρσουζίδης Ν. Γιώργος

Βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

banner-article

Ροη ειδήσεων