Βέροια Πολιτισμός

Με επιτυχία ξεκίνησε το 3ο Παιδικό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Λυκείου Ελληνίδων Βέροιας

Δήμητρα Σμυρνή

Πρώτη μέρα σήμερα του 3ου Παιδικού Φεστιβάλ, που οργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, με τη γνωστή σοβαρότητα και υπευθυνότητα που το διακρίνει.

Η Πρόεδρος  του Λυκείου Ελληνίδων κ. Έλλη Μάλαμα προλογίζοντας είπε: “Οι χορευτές χρειάζεται να γνωρίζουν ποιες είναι οι ρίζες τους, να ξέρουν από πού κρατάει η σκούφια τους, να μπορούν να ανατρέξουν στο παρελθόν του τόπου τους, γιατί πάντα υπάρχει ένα νήμα που συνδέει το παρελθόν με το παρόν. Xωρίς αυτό δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο μέλλον. Επομένως η επιστροφή στις ρίζες είναι επιβεβλημένη και αναγκαία ως εφαλτήριο για το αύριο»

Ο Χώρος Τεχνών της Βέροιας φιλοξένησε σήμερα πάνω από 300 παιδιά, που ήρθαν απ’ όλη τη Ελλάδα,  για να χορέψουν στο Φεστιβάλ, πλημμυρίζοντας την αίθουσα, που ήταν κατάμεστη από κόσμο, με τις πολύχρωμες τοπικές τους φορεσιές, αλλά και με τη χάρη που διακρίνει την ηλικία τους.

Σήμερα συμμετείχαν, πέρα από το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, ο  Χορευτικός Όμιλος Περιστεριωτών Ιωαννίνων «Λάκμος», Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, Το Λύκειο Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας, ο Σύλλογος Μικρασιατών Νομού Καβάλας «Μνήμη Μικράς Ασίας», ο Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου, ο Μορφωτικός Όμιλος Περάματος Ιωαννίνων «Το Σπήλαιο», Η Εστία Ρουμλουκιωτών Αλεξάνδρειας, το Λύκειο Ελληνίδων Καβάλας και  το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας.

Τους μικρούς χορευτές συνόδεψε η εξαιρετική παραδοσιακή ορχήστρα απο τη Δράμα με το όνομα “Εμπειροτέχνες”.

Αύριο, Κυριακή, το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή 11 ακόμη Συλλόγων.

Φωτογραφίες: faretra.info

 faretra.info-likeio-ellinidon-festival  faretra.info-likeio-ellinidon-festival  faretra.info-likeio-ellinidon-festival  faretra.info-likeio-ellinidon-festival  faretra.info-likeio-ellinidon-festival  faretra.info-likeio-ellinidon-festival  faretra.info-likeio-ellinidon-festival  faretra.info-likeio-ellinidon-festival  faretra.info-likeio-ellinidon-festival  faretra.info-likeio-ellinidon-festival  faretra.info-likeio-ellinidon-festival  faretra.info-likeio-ellinidon-festival  faretra.info-likeio-ellinidon-festival  faretra.info-likeio-ellinidon-festival  faretra.info-likeio-ellinidon-festival

banner-article

Ροη ειδήσεων