Βέροια

Το Ποτάμι Ημαθίας καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες ξενοφοβίας και μίσους…

Το Ποτάμι Ημαθίας καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες ξενοφοβίας και μίσους που σημειώθηκαν κατά την άφιξη των προσφύγων στο στρατόπεδο «Αρματολού Κόκκινου» στις Βαρβάρες. Οι πράξεις αυτές δεν εκφράζουν τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της Ημαθίας, ούτε συνάδουν με τα δημοκρατικά ήθη και τις ευαισθησίες τους. Άλλωστε, αυτό αποδείχτηκε περίτρανα τις αμέσως επόμενες ώρες με την αθρόα προσέλευση και προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας από πολίτες και φορείς της Ημαθίας.

Το δράμα των προσφύγων είναι εδώ και μας αφορά. Υποχρέωση όλων μας τούτη την ώρα είναι, ο καθένας από τη θέση του, να συνδράμουμε στην ανακούφιση αυτών των ανθρώπων. Ο μακρύς κατάλογος των παραλείψεων και των αδρανειών της κυβέρνησης στο προσφυγικό δεν αποτελεί άλλοθι για συμπεριφορές μισαλλοδοξίας. Και όσοι, πολιτικοί σχηματισμοί ή πρόσωπα, επιθυμούν να αποκομίσουν οφέλη «θωπεύοντας» τις ανασφάλειες των πολιτών, θα ήταν καλό να το ξανασκεφτούν.

Και μια κουβέντα για τα Μέσα. Μπορεί το «κακό» να πουλάει, αλλά πιστεύουμε πάντα πως μια μικρή ομάδα ανθρώπων δε χαρακτηρίζει μια ολόκληρη πόλη και πως η παρουσίαση των γεγονότων με τη μικρότερη δυνατή αμετροέπεια και τη μεγαλύτερη δυνατή ψυχραιμία, ιδιαίτερα σε τόσο ευαίσθητα θέματα, βοηθάει όλους να σχηματίζουν καλύτερα την άποψή τους.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας