Βέροια Σχόλια

Άγνοια, πληροφορία και παραπληροφόρηση – video

Η άγνοια είναι μητέρα πολλών κακών. Πολύ περισσότερο, όταν η έλλειψη πληροφόρησης, την οποία επικαλέστηκε ο Πρόεδρος της Αγίας Βαρβάρας, του χωριού της Βέροιας όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες, μετατρέπεται σε κακοήθη παραπληροφόρηση από μικρή μειοψηφία κάποιων, που θέλουν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια προς ίδιον όφελος!

Έτσι, φτάσαμε στο διασυρμό  της πόλης μας, η οποία είχε υποστεί και άλλοτε παρόμοια αντιμετώπιση από τα κανάλια, που την παρουσίασαν με τα μελανότερα χρώματα.

Το θέμα πολλές φορές δεν είναι το τι πραγματικά συμβαίνει, αλλά τι φαίνεται πως συμβαίνει, για να θυμηθούμε και τη … «γυναίκα του Καίσαρα»!

Στο video, που ακολουθεί, ο Πρόεδρος δηλώνει πως αυτή η συγκεκριμένη άγνοια και η παραπληροφόρηση δημιούργησε σύγχυση στους κατοίκους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να ελέγξουν τη μειοψηφία που τέθηκε επικεφαλής της «υποδοχής» των προσφύγων, που διέσυρε την πόλη.

«Τέλος καλό, όλα καλά» θα έλεγε κανείς, τώρα που ο τόπος πραγματικά αγκάλιασε τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες, όμως – για να θυμηθούμε και τη γνωστή παροιμία «καλύτερα να σου βγει το μάτι, παρά το όνομα» – πρέπει να είμαστε περισσότερο προσεκτικοί και να μην «τείνομεν ευήκοον ους» σε όσους καπηλεύονται την άγνοια και κατ’ επέκταση το φόβο που προκαλεί το άγνωστο.

far

 

banner-article

Ροη ειδήσεων