ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ παράρτημα Νάουσας: Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης μετέβει στο Ευρωκοινοβούλιο για τις γερμανικές αποζημιώσεις

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο Ευρωκοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες, βρέθηκε τη Δευτέρα 29 Φλεβάρη 2016, πολυμελής αντιπροσωπεία -περί τα 30 άτομα- της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ) όπου συναντήθηκαν με την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ και έδωσαν συνέντευξη Τύπου με θέμα τις γερμανικές αποζημιώσεις και τη σχετική Αναφορά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στη συνάντηση και τη συνέντευξη που ακολούθησε παραβρέθηκε και ο Fillippo Giuffrida, εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αντιστασιακών/Αντιφασιστών και μέλους του προεδρείου της οργάνωσης εκφράζοντας την αλληλεγγύη και συμπαράσταση της FIR στο δίκαιο αίτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων -επανορθώσεων και τη σχετική Αναφορά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ που έχει καταθέσει το ΚΚΕ στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη σχετική συνέντευξη Τύπου που έγινε σε αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου, στις σχετικές εισηγητικές τοποθετήσεις τους:ΔΣΕ

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος αφού κατέγραψε την αδιαλλαξία της γερμανικής πλευράς για τις αποζημιώσεις, υπογράμμισε και τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που, διαχρονικά, κινούνται στην ίδια λογική της άρνησης ουσιαστικής διεκδίκησης και των συμψηφισμών προς όφελος του κεφαλαίου και τόνισε: Το ΚΚΕ σε συνεργασία με την ΠΕΑΕΑ- ΔΣΕ θα συνεχίσει να αναδείχνει το ζήτημα και στο Ευρωκοινοβούλιο, χωρίς αυταπάτες ότι θα τύχει θετικής ανταπόκρισης από την ιμπεριαλιστική συμμαχία της ΕΕ και τα όργανα της.

Από την πλευρά της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ο πρόεδρός της Χρήστος Τσιντζιλώνης τόνισε ότι το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων απασχολεί το λαϊκό και αντιστασιακό κίνημα εδώ και 70 χρόνια με πρωτοβουλίες του ΕΑΜ από το 1946 και του ΚΚΕ που ήταν η ραχοκοκκαλιά και ψυχή του ΕΑΜ και του Αντιστασιακού κινήματος στη χώρα μας. Το ΚΚΕ και η ΠΕΑΕΑ (από το 1964 που ιδρύθηκε) αγωνίζονται για να υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του λαού μας που έδωσε ανυπολόγιστες θυσίες και αίμα στον αγώνα κατά της ναζιστικής κατοχής, τόνισε. Και, αφού κατάγγειλε τη στάση όλων των Ελληνικών κυβερνήσεων, διαχρονικά, να διεκδικήσουν τις οφειλές -επανορθώσεις από τη Γερμανία, τόνισε ότι και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια τακτική παραπέμποντας στις ελληνικές καλένδες τη λαϊκή διεκδίκηση. Κλείνοντας, έκανε ξεκάθαρο πως η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ μαζί με το ΚΚΕ θα συνεχίσει και θα εντείνει τις προσπάθειες για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων- οφειλών προς την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τις διεθνείς οργανώσεις με τη συμπαράσταση των λαών και των λαϊκών κινημάτων.

Την κεντρική Μακεδονία εκπροσώπησαν τα μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Σαπρανίδης Κώστας από Θεσσαλονίκη και Ζοπουνίδης Γιώργος από την Νάουσα.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 29679 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια