Παιδεία

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας: “Υπουργείο Παιδείας- κυβέρνηση προωθούν στην εκπαίδευση την ατζέντα του τρίτου Μνημονίου”

Είναι πολύ πρόσφατες οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Ν. Φίλη, για τις «αστοχίες και τις στρεβλώσεις στη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού», ειπωμένες σ’ αυτά τα «περίεργα» ελληνικά , καταλήγοντας πως σε «μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας « προκύπτουν προφανώς όπως θεωρεί κυβέρνηση και υπουργείο «χιλιάδες πλεονάσματα διδακτικών ωρών».

Στο στόχαστρο είναι φανερό πως μπαίνει για άλλη μια φορά ο χώρος των εκπαιδευτικών, καθώς μετά τις διαπιστώσεις αυτές οι Διευθυντές καλούνται «να αναμορφώσουν τα Εβδομαδιαία Ωρολόγια Προγράμματα…ώστε να αξιοποιηθούν οι πλεονάζουσες διδακτικές ώρες για την κάλυψη των υφιστάμενων κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό»!!

Μάλιστα! Και μείς που θεωρούσαμε πως για την ύπαρξη χιλιάδων εκπαιδευτικών κενών και για τα προβλήματα που δημιουργεί μια τέτοια κατάσταση ευθύνεται η αντιεκπαιδευτική πολιτική των μηδενικών διορισμών, η πολιτική της ευέλικτης εργασίας που δε λύνει αλλά διαιωνίζει στην πραγματικότητα το πρόβλημα, η πολιτική των Μνημονίων 1,2, και σήμερα 3 που οδήγησε σε αθρόες εξόδους και συνταξιοδοτήσεις χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αποχωρήσεις που δεν καλύφθηκαν ούτε κατά το ελάχιστο!ΕΟΗ

Μάλλον κάναμε λάθος, αν βασιστούμε σε όσα λέγονται από τα πιο επίσημε χείλη. Το πρόβλημα που υπήρξε επανειλημμένα και υπάρχει και σήμερα δεν είναι παρά «αστοχίες» και «στρεβλώσεις» στη διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού, οι οποίες αν διορθωθούν με τους τρόπους που προτείνονται από τους ταγούς του υπουργείου, θα αλλάξουν τα πράγματα, αφήνοντας να εννοηθεί προς το καλύτερο. «Ουαί υμίν υποκριτές»!

Όμως τα όσα λέγονται, δεν αποτελούν «φαεινή» ιδέα των σημερινών κυβερνώντων αλλά ιδέες που λανσαρίστηκαν με επιμονή και προπαγανδιστική τέχνη από το 2009 και εξής, από υπουργούς όπως η «αλήστου μνήμης» Α. Διαμαντοπούλου, γνωστοί για το «φιλεκπαιδευτικό» τους έργο. Μια απλή σύγκριση των δηλώσεων του σήμερα και του πρόσφατου παρελθόντος φανερώνει του λόγου το αληθές.

Το νυν υπουργείο Παιδείας προωθεί ακριβώς και με παρόμοιους τρόπους με τους πάλαι διδάξαντες όσα προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο, συνέχεια και επακόλουθο των πρώτων δύο. Τίποτα λιγότερο! Κι αυτό , όση προσπάθεια κι αν καταβληθεί, είναι αδύνατο να κρυφτεί.

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας