Βέροια Πολιτισμός

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η Εκστρατεία Υποστήριξης της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

«ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΤΑ ΦΩΤΑ»
 Στο 52% του στόχου ολοκληρώθηκε – η 4η εβδομάδα

Έξι χρόνια μετά την παγκόσμια διάκρισή της με το βραβείο του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας έστρεψε τα βλέμματα πάνω της ξανά! Χάρη στην εκστρατεία υποστήριξης που ξεκίνησε ένα μήνα πριν- «μία απίθανη εκστρατεία ανακαίνισης» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν τα Μέσα-ακολουθώντας, με πρωτοπόρα σκέψη για άλλη μια φορά, τους τρόπους χρηματοδότησης που υιοθετούν μεγάλοι οργανισμοί παγκοσμίως.

Μέσα στις τέσσερις αυτές εβδομάδες, μια αόρατη γέφυρα επικοινωνίας έχει δημιουργηθεί για να φθάσει το μήνυμα υποστήριξης μίας Βιβλιοθήκης-πρότυπο σε όσο γίνεται περισσότερο κόσμο. Εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έρχονται στη Βέροια για να επισκεφθούν τη Βιβλιοθήκη και να ανακαλύψουν τον μαγικό της κόσμο, καλλιτέχνες και συγγραφείς εκφράζουν τον θαυμασμό τους για το έργο και την προσφορά της στα κοινωνικά τους δίκτυα, ενώ προστίθενται καθημερινά ολοένα και περισσότεροι υποστηρικτές.

Και πράγματι ο στόχος δεν φαίνεται πλέον τόσο μακρινός. 430 περίπου πολίτες έχουν καταθέσει στο κουτί εισφορών και 77 στους δύο τραπεζικούς λογαριασμούς με το άθροισμα την 4η εβδομάδα να οδηγεί στο ποσό των 52.067,86€, καλύπτοντας ήδη το 52% της ‘διαδρομής’. Χάρη στην ατομική πρωτοβουλία, τη συνδρομή των κατοίκων της πόλης αλλά και κοινού που ευαισθητοποιείται από όλη την Ελλάδα, χάρη στις ομαδικές δράσεις της τοπικής κοινωνίας, όπως του 16ου Δημοτικού Σχολείου της Διευθύντριας του Σχολείου κυρίας Αναστασίας Ίτσκου και του Δασκάλου της ΣΤ τάξης κ. Παναγιώτη Χαϊτίδη, που μόλις κατέθεσαν τα έσοδα από το παζάρι μεταχειρισμένων βιβλίων που διοργάνωσαν για την ενίσχυση της Βιβλιοθήκης, της Ένωσης Καθηγητών Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, αλλά και την υποστήριξη εταιριών όπως πρόσφατα οι Αφοί Χουρσουλίδη και το κατάστημα Vodafone που εδρεύουν στη Βέροια και οι Εκδόσεις ΚΟΚΚΙΝΟ με έδρα την Καλαμάτα.

Εξαιρετική σημασία για την επίτευξη των στόχων μας είχε η μεγάλη δωρεά που προσέφερε αυτήν την εβδομάδα στη Βιβλιοθήκη ο Όμιλος Quest.

Η ολοκλήρωση της ανακαίνισης της Βιβλιοθήκης θα οδηγήσει στη δημιουργία μίας υπερσύγχρονης αίθουσας εκδηλώσεων, όπου θα διοργανώνονται διαλέξεις, παραστάσεις, ενώ σχεδιάζεται ειδικός χώρος όπου θα πραγματοποιούνται σεμινάρια με εργαστήρια μαγειρικής, μία ακόμη πρωτοτυπία που, πρώτη στην Ευρώπη, θα εφαρμόσει η Βιβλιοθήκη. Μέσω επίσης της εκστρατείας δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο να βάλει την ‘υπογραφή’ του μέσα στο χώρο, αφού οι 30 πρώτοι που θα δωρίσουν από 1.000-2.999€ και για δωρεές άνω των 3.000€ που θα γίνουν από εταιρείες, θα δουν το όνομά τους ή το όνομα του προσώπου που επιθυμούν χαραγμένο στο πίσω μέρος των καθισμάτων της αίθουσας.

Μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου η προσπάθεια να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΩΤΑ!!!

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ, Έλλης 8, 59132 Βέροια, τηλ. 2331024494
http://www.libver.gr http://support.libver.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων