Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας: "ΟΧΙ στην υποβάθμιση των Νοσοκομείων της Ημαθίας - Δωρεάν Υγεία, Πρόνοια για όλους"

011

(Με αφορμή την συζήτηση-απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας για το Νοσοκομείο Ημαθίας)

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 συζητήθηκε το θέμα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας έχοντας προηγηθεί δύο συναντήσεις θεσμικών παραγόντων. Αυτό που όλες οι συζητήσεις ανέδειξαν είναι ότι τα Νοσοκομεία του Νομού δεν αποτελούν εξαίρεση και αντιμετωπίζουν την σωρεία ελλείψεων και προβλημάτων που υπάρχουν και επιδεινώνονται σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Η όλη συζήτηση επικεντρώθηκε στο πως θα γίνει η διαχείριση των προβλημάτων παίρνοντας ως δεδομένο ότι η οικονομική κατάσταση δεν επιτρέπει την πλήρωση όλων των ελλείψεων και επομένως πρέπει να μειωθούν οι απαιτήσεις, να επιταχυνθεί η συγχώνευση των Νοσοκομείων, να ελαχιστοποιηθεί το κόστος για την Υγεία-Πρόνοια.

Αποδείχτηκε και από την συζήτηση αλλά και από την απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου ότι: το δημοτικό συμβούλιο αποτελεί μηχανισμό του κράτους και της κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο και συμβάλει στην υλοποίηση της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής που στο όνομα της καπιταλιστικής κρίσης, του χρέους, των ελλειμμάτων, της υποταγής στον μονόδρομο της Ευρωπαϊκής Ένωσης περικόπτει δαπάνες για κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις του λαού.laikh-syspeirwsh

Όλες οι λύσεις που ακούστηκαν από την Διοίκηση του Δήμου ή από τις άλλες παρατάξεις που συγκεκριμενοποιούνται στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για δήθεν ασφαλείς εφημερίες ρίχνουν νερό στο μύλο των κυβερνητικών σχεδίων για την παραπέρα υποβάθμιση και των δύο Νοσοκομείων και δεν θα λύσουν ούτε τα προβλήματα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία, αντίθετα θα τα επιδεινώσουν, ούτε θα συμβάλλουν στην καλυτέρευση των όρων για παροχή Υγείας-Πρόνοιας για όλο τον λαό μας.

Η δε παρουσία-τοποθέτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου-βουλευτίνας του νομού εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας της κυβέρνησης και των υποστηρικτών της να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, και αποτελεί πρόκληση και όργιο υποκρισίας της δεύτερης φορά Αριστερά την ώρα μάλιστα που η κυβέρνηση ρίχνει στον Καιάδα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα ως εφαρμογή του 3ου μνημονίου που ψήφισαν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΟΤΑΜΙ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, την ώρα που ο λαός μας βρίσκεται στον δρόμο.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταθέσαμε την πρόταση: να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο ούτε στην Βέροια ούτε στην Νάουσα, να σταματήσει η υποβάθμισή τους και η απαξίωσή τους. Να στελεχωθούν πλήρως με όλες τις ειδικότητες και τα δύο Νοσοκομεία. Να γίνουν σε αυτήν την κατεύθυνση μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και του άλλου απαραίτητου προσωπικού. Να εξοπλιστούν και τα δύο Νοσοκομεία με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή. Το ίδιο να γίνει και για το Κέντρο Υγείας της Αλεξάνδρειας.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι σήμερα, στον 21ο αιώνα που υπάρχει τεράστια πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας, που διαθέτουμε ως χώρα τεχνογνωσία και κατάλληλο επιστημονικό δυναμικό, που υπάρχει τεράστιος πλούτος που παράγεται από τους εργαζόμενους η πρότασή μας για αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν Καθολική Υγεία-Πρόνοια αποτελεί την μοναδική εφικτή λύση που συμφέρει και τους εργαζόμενους στην Υγεία και τον λαό μας.laiki IMG_4501

Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση την ώρα που φτωχοί αγρότες, εργαζόμενοι επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα, την ώρα που προετοιμάζεται η πανεργατική απεργία στις 4 Φλεβάρη ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο-έκτρωμα της συγκυβέρνησης η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου να συμβάλλει στην εφαρμογή των κυβερνητικών σχεδίων για την σφαγή των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και του λαού μας.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας, Γιώργος Μελιόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος.

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 29673 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια