Εργασία Νάουσα

Σωματείο Διαλογής και Ψύξης Νάουσας: “Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα σας!”

Το Σωματείο Διαλογής και Ψύξης στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, όπως εκφράζονται από την Συντονιστική Επιτροπή σας.

Τα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, που οδηγούν στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς, είναι η συνέχεια της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που πετσόκοψε και τα δικά μας δικαιώματα. Είναι η πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου που επιτίθεται στα δικαιώματα όλων των λαϊκών στρωμάτων.

Για μας τους εποχικούς εργαζόμενους σε επιχειρήσεις τυποποίησης-μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, το εισόδημα μας, εξαρτάται άμεσα από την αγροτική παραγωγή. Οι συνέπειες του εμπάργκο ήταν σοβαρές και για μας, αφού μειώθηκαν ακόμα περισσότερο οι μέρες εργασίας, με αποτέλεσμα η πλειοψηφία των εργαζομένων να μην μπορούν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για ένταξη στο πενιχρό Ταμείο Ανεργίας. Πολλοί δεν μπορούν να συμπληρώσουν ούτε τα 50 ημερομίσθια που χρειάζονται για θεώρηση βιβλιαρίου υγείας.

Παράλληλα στις επιχειρήσεις διαλογής και ψύξης τροφίμων , εργάζονται και πολλοί φτωχοί αγρότες, εποχικοί με ασφάλιση ΙΚΑ, που αν έχουν πάνω από 1467ευρώ εισόδημα από τα χωράφια τους, δεν μπορούν να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας.

Σ’ αυτήν την ενιαία επίθεση, ενιαία θα απαντήσουμε. Στηρίζουμε με κάθε τρόπο, τα αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών στην περιοχή μας.

Έχουμε οργώσει όλες τις επιχειρήσεις, ενημερώνουμε όλους τους εργαζόμενους και καλούμε σε στην απεργία στις 4 Φλεβάρη 10:30 στην πλατεία.

Κλιμακώνουμε μαζί με εσάς τους φτωχούς αγρότες και αυτοαπασχολούμενους τη μάχη.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας