Βέροια Ρεπορτάζ

“Η αλληλεγγύη με τους εθελοντές μάς δείχνει το δρόμο” – Στην κοπή της βασιλόπιτας του ΚΕΑΜΕΔ στη Βέροια

faretra.info - Keamed

Δήμητρα Σμυρνή

Στο κτήριο του ΚΕΑΜΕΔ, όπου η υπεροχή του ξύλου στην κατασκευή του αποπνέει την αίσθηση της ζεστασιάς, οι άνθρωποι που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στη φροντίδα των παιδιών του, έκοψαν χθες, με παρούσες τις Αρχές, τη βασιλόπιτά τους.

Οικοδέσποινα η κ. Μελίνα Δαμιανίδου, η πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας, που χρόνια τώρα έχει ταυτιστεί με τις ανάγκες και τον αγώνα του, υποδέχτηκε με τη γνωστή ευγένεια και καλοσύνη της όχι μόνο τους εκλεκτούς καλεσμένους της, αλλά και όλους εμάς, πλαισιωμένη από τους εθελοντές της, που έχουν κάνει την προσφορά τρόπο ζωής.

Παρόντες ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ο Στρατηγός κ. Αντώνιος Νομικός, ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, η εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νεστοροπούλου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τηλέμαχος Χατζηαθανασίου, η πρώην Δήμαρχος κ. Χαρούλα Ουσουλτζόγλου, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στέλιος Ασλάνογλου και Θεόφιλος Κορωνάς.

Στην τραπεζαρία του φιλόξενου χώρου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων μεταξύ άλλων είπε:

 faretra.info - Keamed

«Ο Θεός ας ακούσει τις προσευχές όλων μας, γιατί έχουμε ανάγκη να προσευχόμεθα, για να λάβουμε(…) Χρόνια πολλά. Ευλογία σε σας προσωπικά, στις αδελφές που εργάζονται εδώ, στα παιδιά μας τα οποία δημιουργούν. Κι αυτή η χρονιά ας είναι δημιουργική και ευλογημένη και όλα τα καλά! Χρόνια πολλά από καρδίας»

Ο Στρατηγός: «Καλή και δημιουργική χρονιά για όλους. Για τα παιδιά που έχετε εδώ πέρα αλλά και για όλους. Αυτή είναι η καλύτερη ευχή.»

Ο Δήμαρχος: «Μελίνα, Διοικητικό Συμβούλιο, εθελοντές και παιδιά, να πούμε για μια ακόμη χρονιά πως εδώ πέρα γίνεται μια σπουδαία δουλειά από τους εθελοντές. Χωρίς αυτούς πολύ λιγότερα θα μπορούσαν να γίνουν. Ελπίζω το παράδειγμα του ΚΕΜΑΕΔ να ακολουθηθεί και σε άλλους τομείς της ζωής μας (…) Το ατομικό καλό θα έρθει μετά το καθολικό καλό. Ευχόμαστε αυτό να γίνει για την πατρίδα μας, για τον τόπο μας για όλους μας.»

Η εκπρόσωπος του Αντιπεριφερειάρχη: « Ο Αντιπεριφερειάρχης στέλνει τις ευχές του και χρόνια πολλά. Καλή συνέχεια στο έργο σας. Περιμένουμε από σας πολλά.»

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου: «Η αλληλεγγύη με τους εθελοντές μας δείχνει το δρόμο. Μέσα απ’ αυτόν το δρόμο μάς περιμένει η προκοπή. Να έχουμε υγεία!»

Η πρώην Δήμαρχος: «Ο Θεός να δίνει σε σας και σε όλους, όσοι εργάζονται σε παρόμοιες δομές, δύναμη και ψυχικό σθένος, για να μπορείτε να προσφέρετε. Να είστε καλά.»

 faretra.info - Keamed

Η κ. Δαμιανίδου ανταποκρίθηκε με τα παρακάτω λόγια:
«Εκπροσωπώντας το Διοικητικό Συμβούλιο και το προσωπικό, γονείς και όσους είμαστε εδώ στη Μέριμνα, θέλω να ευχαριστήσω πολύ και μέσα απ’ την καρδιά μου.

Σεβασμιότατε, υποκλίνομαι στην αγάπη, στη φροντίδα σας, στην ευλογία σας, που πάντα μας συνοδεύει και που μ’ αυτήν τα καταφέραμε και στις πιο δύσκολες στιγμές. Είμαστε απ’ αυτούς που ζητάμε και που πάντα λαμβάνουμε.

Δε θέλω ποτέ να λέω τα δύσκολα που αφορούν την καθημερινότητα και τον τρόπο λειτουργίας μας. Αυτά τα ξέρουν όλοι. Τίποτα δε γίνεται χωρίς δυσκολία. Όμως τα ξεπερνούμε χάρη στην ανθρώπινη υπόσταση όλων, των πολιτών, των Αρχών αυτού του τόπου. Γιατί εγώ σας βλέπω ξεχωριστά τον καθένα και πέρα από την ιδιότητά σας.

Η πρώην Δήμαρχος συνεχίζει να είναι κοντά μας και ο νυν Δήμαρχος δεν έτυχε μια φορά να μη σηκώσει το τηλέφωνο, για να μας βοηθήσει.

Στρατηγέ, σας ευχαριστώ, που βοηθήσατε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση με το Πολεμικό Ναυτικό, που βοηθάτε στην καθημερινή λειτουργία μας, στο δύσκολο έργο των γονέων, που πολλές φορές είναι ακατόρθωτο και ερχόμαστε να το συμπληρώσουμε, στο πολύ δύσκολο έργο του εθελοντισμού, που δείχνει την αγάπη του. Σας ευχαριστώ όλους.

Σήμερα ευχαριστώ ιδιαίτερα τους φούρνους « Κόγια» και την αλυσίδα καταστημάτων «Παγούρα», που ετοίμασαν τους μπουφέδες, προλαβαίνοντας κάθε ανάγκη μας. Δεν προλαβαίνω να σκεφτώ κάτι κι ο Θεός στέλνει το κατάλληλο πρόσωπο!

 faretra.info - Keamed

Είμαι λοιπόν ευγνώμων σε όλους. Τα παιδιά να είναι γερά και πάντα να γεμίζουν το Κέντρο, που είναι φτιαγμένο γι αυτά και είναι η φωλιά τους.»

Στη συνέχεια ο κ. Δ. Ταχματζίδης, πρόεδρος του συλλόγου «Κάρανος», πρόσφερε στο Κέντρο Μέριμνας χρηματικό ποσό για τις ανάγκες του.

Η βασιλόπιτα κόπηκε από τον Μητροπολίτη, ο οποίος ήταν και ο τυχερός, αφού του έπεσε το φλουρί.

Το φλουρί της δεύτερης βασιλόπιτας έπεσε σ’ένα από τα παιδιά, που χάρηκε πολύ με τη μεγάλη τύχη του και το έδειξε.

Δίπλα στα παιδιά, η κ. Μελίνα Δαμιανίδου φωτογραφίζεται μαζί τους, γεμάτη στοργή γι αυτά και ικανοποίηση για το πολύχρονο και δύσκολο έργο, που επιτελούν αυτή και οι συνεργάτες της.

Παντού ζεστασιά, στο χώρο , στους ανθρώπους… Και, όπως είπε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Βέροιας, «Η αλληλεγγύη με τους εθελοντές μάς δείχνει το δρόμο.»

Φωτογραφίες: faretra.info

 faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed faretra.info - Keamed

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας