Ρεπορτάζ Τοπικά

Θεοφάνεια στον Αλιάκμονα με πρωτοφανή κοσμοσυρροή – Video

faretra.info

 

 

Δήμητρα Σμυρνή

Για πρώτη φορά έπεσε ο Σταυρός στα νερά του Αλιάκμονα σήμερα, στις 3.30 μ.μ, μέρα των Θεοφανείων, με πρωτοφανή κοσμοσυρροή, πέρα από κάθε προσδοκία.

Ήδη ο Μητροπολίτης Παντελεήμονας είχε τελέσει προηγουμένως και άλλους Αγιασμούς σε Βέροια και Νάουσα. Ο Αγιασμός όμως των νερών του Αλιάκμονα παρουσίασε μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο γιατί έγινε για πρώτη φορά, αλλά και γιατί το μέγεθος του ποταμού καθώς και το τοπίο της τεχνητής του λίμνης είναι ιδιαίτερα ελκυστικά.

Ο κόσμος άρχισε να κατευθύνεται στο χώρο του Αγιασμού από νωρίς, διαγράφοντας μια εντυπωσιακή ατέλειωτη πορεία, και τα αυτοκίνητα σχημάτισαν μια μακριά σειρά, πολύ πριν φτάσει κανείς στο μικρό άλσος του ποταμού.

Ο καιρός υγρός και συννεφιασμένος, χωρίς όμως χαμηλές θερμοκρασίες ευνόησε τους κολυμβητές που απτόητοι έπεσαν στα νερά μαζί με το πέταγμα των περιστεριών.

 faretra.info

Τυχερός ο νεαρός Τάσος, που  βρήκε  το Σταυρό και τον έβγαλε από τα  κρύα νερά της λίμνης. Ο  νεαρός,  μόλις  βγήκε απο το νερό με το Σταυρό στο χέρι, μας είπε:  “Ευλογημένη ημέρα  σήμερα. Εύχομαι σ’ όλο τον κόσμο να είναι καλά”, ενώ  όσοι  απο τους πιστούς  βρέθηκαν κοντά του τον συγχάρηκαν και του ζήτησαν να  φιλήσουν  το Σταυρό.

Ο Μητροπολίτης είπε γι αυτόν τον πρώτο Αγιασμό: «Είναι η πρώτη φορά που αγιάζονται τα νερά του Αλιάκμονα, που ποτίζει όχι μόνο την Ημαθία ,τον ευλογημένο τόπο μας, αλλά και τη Θεσσαλονίκη.

Εύχομαι η καινούργια χρονιά να είναι καλύτερη για την πατρίδα μας, τον τόπο μας, και για τον κάθε ένα ξεχωριστά.»

Φωτογραφίες faretra.infofaretra.info

faretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.infofaretra.info145faretra.infofaretra.infofaretra.info

banner-article

Ροη ειδήσεων