Βέροια Ταξίδια

Αποδίδουν σταδιακά οι προσπάθειες του Δήμου Βέροιας στο πεδίο του τουρισμού

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Αντιδημαρχίας Τουρισμού:

Συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η προσπάθεια την Αντιδημαρχίας Τουρισμού του Δήμου Βέροιας για τη διεύρυνση των συνεργασιών με σκοπό την προώθηση του τοπικού τουριστικού προϊόντος και τη διασύνδεση της Βέροιας με νέες ταξιδιωτικές αγορές.

Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής, Βασίλη Λυκοστράτη, στη Βέροια βρέθηκε ο τουριστικός πράκτορας κ. Γιώργος Παλαντζιάν ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου Palandjian World το οποίο εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και ειδικεύεται στον τουρισμό κρουαζιέρας -όντας ο ίδιος ναυτικός πράκτορας- στον εκπαιδευτικό και θρησκευτικό τουρισμό καθώς και σε διάφορα άλλα εξειδικευμένα είδη τουρισμού.

Έχοντας ήδη κάνει την αρχή με την ένταξη της Βέροιας στα προϊόντα και στις υπηρεσίες του γραφείου του, ο κ. Παλαντζιάν είχε οργανώσει με επιτυχία την επίσκεψη 300 αμερικανών τουριστών στη Βέροια τον περασμένο Οκτώβριο στο πλαίσιο κρουαζιέρας στη Βόρεια Ελλάδα.

Στόχος της επίσκεψης υπήρξε η καλύτερη γνωριμία με την περιοχή και κυρίως με τα μνημεία και τα αξιοθέατα εκείνα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μέρος εναλλακτικών πολιτιστικών και θρησκευτικών διαδρομών, είδος τουρισμού που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει ιδιαίτερη άνθηση και θα μπορούσε να συνεισφέρει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Στη διάρκεια της επίσκεψης έγινε εκτενής ενημέρωση για τις υποδομές και τις δυνατότητες της Βέροιας σε επίπεδο φιλοξενίας και εξυπηρέτησης επισκεπτών όπως και για και τις ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή με σκοπό τη βελτίωση των υφιστάμενων πακέτων του γραφείου αλλά και την ενδεχόμενη ανάπτυξη νέων πακέτων-διαδρομών.

Επιπλέον, η Αντιδημαρχία Τουρισμού είχε τη χαρά να συνδράμει στην καλύτερη εξυπηρέτηση ενός μικρού γκρουπ επισκεπτών από την Ολλανδία που επέλεξε για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του τη Βέροια κυρίως για τους βυζαντινούς της ναούς. Το γκρουπ αποτελούταν από καλλιτέχνες και ιστορικούς τέχνης με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους βυζαντινούς ναούς και τη μοναδική εκκλησιαστική τέχνη της πόλης.

Τέλος, οι σπόροι των προσπαθειών της Αντιδημαρχίας Τουρισμού φαίνεται ότι αρχίζουν και αποδίδουν καρπούς καθώς ήδη αρκετοί τουριστικοί πράκτορες που γνώρισαν τη Βέροια μέσω οργανωμένων ταξιδιών εξοικείωσης σε συνεργασία με το Δήμο Βέροιας έχουν αρχίσει να εντάσσουν την περιοχή στα τουριστικά τους προϊόντα και στη λίστα με τους προορισμούς τους.

banner-article

Ροη ειδήσεων