Εργασία Πολιτισμός

Ηθοποιοί ΚΘΒΕ: Φέτος είναι τα τρίτα Χριστούγεννα που θα περάσουμε απλήρωτοι

Οι ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βόρειας Ελλάδας, θλίβονται με την ανθρωπιστική κρίση στην οποία έχουν περιέλθει. Θλίβονται για την αναξιοπρέπεια που τους επιβάλλεται από την πολιτεία, για την αναλγησία της κυβέρνησης, που έμοιαζε «πολιτισμένη» και δεν προϊδέαζε κανέναν για την πλήρη απαξίωση του πολιτισμού που θα έφερνε. Φέτος είναι τα τρίτα Χριστούγεννα που θα περάσουμε απλήρωτοι.

Φέτος η επιχορήγηση του κρατικού θεάτρου, αντί να αυξηθεί, μειώθηκε με νόμο. Το κράτος παρακράτησε ποσό ίσο με μισθοδοσία ενός μηνός για όλους τους εργαζόμενους, γνωρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι στο θέατρο είμαστε (για πολλοστή φορά), πάνω από 3 μήνες απλήρωτοι.

Η πολιτεία γνωρίζει ότι τα χρέη του θεάτρου δημιουργήθηκαν από ανάξιες διευθύνσεις που η ίδια τοποθέτησε, παρόλα αυτά δεν γίνεται καμία προσπάθεια ξεκαθαρίσματος. Το δεδομένο είναι η αδιαφορία για τον μεγαλύτερο πολιτιστικό οργανισμό της χώρας. Το δεδομένο είναι η απουσία οποιουδήποτε ορίζοντα, ακόμα κα για απολύτως δικαιολογημένα αιτήματα, όπως οφειλές του κράτους προς το ΚΘΒΕ, οι οποίες δεν πραγματοποιούνται. Αντιθέτως, παρακρατείται το 5% από την τακτική επιχορήγησή μας (!).

Νομίζουν ότι το θέατρο θα επιβιώσει; Όχι; Δεν τους νοιάζει; Γιατί κλείνουν τα μάτια; Γιατί δεν έρχεται ποτέ ο υπουργός πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη; Γιατί δεν αναφέρουν καν το όνομα του οργανισμού μας στις εκάστοτε συνεντεύξεις τους;

Ζητάμε:
– Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας που είναι 3 μήνες μισθοί και 16 μήνες εξαιρέσιμα

– Ακύρωση παρακράτησης του 5% της τακτικής επιχορήγησης

– Αποστολή έκτακτης επιχορήγησης, σχετικής με οφειλές του κράτους απέναντι στο ΚΘΒΕ (χρέος Όπερας, επιστροφή ΦΠΑ, χρωστούμενα από Δημήτρια παρελθόντων ετών)

– Επίσκεψη υπουργού στο ΚΘΒΕ

– Να σταματήσει η απαξίωση του πολιτισμού και η κατεδάφιση των εργασιακών, ιδιαίτερα από μια κυβέρνηση που ψηφίστηκε ως «φιλολαϊκή».

Προχωρούμε σε άμεσες κινητοποιήσεις για τη γνωστοποίηση του προβλήματός του ΚΘΒΕ και ζητούμε τη συμπαράστασή σας. Αύριο Τετάρτη 23/12/15 δεν θα πραγματοποιηθούν οι απογευματινές παραστάσεις. Επίσης το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 26/12 και 27/12 δεν θα πραγματοποιηθούν οι πρωινές, απογευματινές και βραδινές παραστάσεις.
Δεκέμβριος 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΟ Κ.Θ.Β.Ε., ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΣΤΟ Κ.Θ.Β.Ε., ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ. κ.ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΑΡΗ ΟΤΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/12/2015 ΘΑ ΠΙΣΤΩΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΘΑ ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ,  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ:

 

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΔΕΣΜΕΥΣΕΩΝ.          

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας