Εργασία Τοπικά

Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας – Συναντήσεις για την επαναλειτουργία της ΕΝ.ΚΛΩ.

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας μαζί με τους βουλευτές του νομού μας Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστο Αντωνίου, καθώς και βουλευτές από την Ροδόπη, είχαν την Τετάρτη συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για το συντονισμό του Κυβερνητικού έργου, Αλέκο Φλαμπουράρη, για το θέμα της επαναλειτουργίας των τριών μονάδων της ΕΝΚΛΩ σε Νάουσα και Κομοτηνή.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο δήμαρχος Νίκος Κουτσογιάννης, εκπρόσωποι φορέων της Νάουσας καθώς και ο γραμματέας της Τ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Θωμάς Μάρας. Στη συνέχεια συνάντηση υπήρξε και με τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Οι Γιάννης Δραγασάκης και Αλέκος Φλαμπουράρης επαναβεβαίωσαν την πολιτική βούληση της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας, σε συνεργατική βάση, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδίου επαναλειτουργίας ανενεργών βιομηχανιών της χώρας τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα.

Για το θέμα των πλειστηριασμών θα κατατεθεί άμεσα σχετική τροπολογία στη Βουλή που θα προβλέπει το πάγωμα της εκποίησης των μηχανημάτων για έξι μήνες.

Τέλος, θα συσταθεί επιτροπή που θα αποτελείται από εκπροσώπους των συναρμόδιων υπουργείων, των εργαζομένων, των αυτοδιοικητικών αρχών και τοπικούς βουλευτές, με σκοπό να παρακολουθεί το θέμα, να εξετάσει τις τεχνικές λεπτομέρειες και να επιταχύνει τις σχετικές διαδικασίες για την επαναλειτουργία των εργοστασίων με βάση το σχέδιο που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι.

banner-article

Ροη ειδήσεων