Βέροια Πολιτισμός

“Vagor & Bellavita”. Σήμερα, 16/12/’15 στον Παραμυθοχώρο της ΚΕΠΑ Βέροιας

Η περιπλανώμενη θεατρική ομάδα Dromocosmicas παρουσιάζει το
«Vagor & Bellavita»

Μια παράσταση για τη δύναμη της φιλίας, της αλληλεγγύης και τη σημασία του να μένουμε πιστοί στα όνειρα μας.

Η παράσταση “Vagor & Bellavita” είναι μια παιδική παράσταση που περιοδεύει στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ταξιδεύει σε σχολικές τάξεις, αυλές, πλατείες, πολιτιστικά κέντρα, θέατρα, φεστιβάλ και κατασκηνώσεις. Τον Σεπτέμβριο του 2015 απέσπασε το Δεύτερο Βραβείο στο διαγωνιστικό Φεστιβάλ Θεάτρου για Παιδιά και για Νέους της 80ης ΔΕΘ – HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.

Έχει φιλοξενηθεί στο παιδικό φεστιβάλ “Παραθινούπολη 2015” στην πλαζ Αρετσούς, στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας στο Κιλκίς, στην παιδική σκηνή στα πλαίσια της “Βαλκανικής Πλατείας” του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, σε πλατείες χωριών του Δήμου Πηλίου ως παράλληλο δρώμενο στις εκθέσεις βιβλίων των εκδόσεων Αίολος, στο θέατρο Τ της Θεσσαλονίκης την άνοιξη του 2015 και σε νηπιαγωγεία και δημοτικά της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα έχει ταξιδέψει και στο εξωτερικό.

Λίγα λόγια για το έργο:
Η Μπελαβίτα ζει κάτω από μια γέφυρα σε μια μεγάλη πόλη. Μοναδική της συντροφιά το ραδιόφωνο. Αυτό την ξυπνά, αυτό την φέρνει σε επαφή με την πραγματικότητα, αυτό και την κοιμίζει.

Μία μέρα θα συμβεί κάτι που θα αλλάξει τη ρουτίνα της ζωής της. Ένας περιπλανώμενος ταξιδιώτης, ο Βάγκορ, θα εμφανιστεί έχοντας ανάγκη να μοιραστεί τον ίδιο χώρο μαζί της. Οι δύο ήρωες από εκείνη τη στιγμή μοιράζονται το ψωμί, τις καθημερινές δυσκολίες και ζουν την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία τους, μιας και δεν ελπίζουν τίποτε από το αύριο. Ένα μαγικό βράδυ όμως “ονειρεύονται” κάτι που ίσως τους αλλάξει τη ζωή.

Η παράσταση είναι ένα αφιέρωμα στον βωβό κινηματογράφο. Χρησιμοποιώντας στοιχεία από το θέατρο – τσίρκο, το σωματικό θέατρο και την τέχνη του κλόουν αφηγείται ένα διαχρονικό παραμύθι για τη δύναμη της φιλίας, της αλληλεγγύης και τη σημασία του να μένουμε πιστοί στα όνειρά μας. Η σχέση που αναπτύσσουν οι δύο πρωταγωνιστές στηρίζεται στο ομαδικό πνεύμα, τη συνεργασία και την εφευρετικότητα που πρέπει να επιδείξουν για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους.

Η παράσταση διαρκεί 45 λεπτά.

Τρέιλερ παράστασης

Τηλέφωνα επικοινωνίας για πληροφορίες: 6948 272 057 (Νατάσσα Δαλιάκα) και 693 996 3442 (‘Αγγελος Μπουρνάς)
Συντελεστές:

Σκηνοθεσία, σενάριο, σκηνικά αντικείμενα: Camilla Bombardini, Byron Skouris
Παίζουν: Camilla Bombardini, Byron Skouris
Μουσική Επιμέλεια: Camilla Bombardini
Μουσική Επεξεργασία: Άγγελος Μπουρνάς
Κοστούμια: Camilla Bombardini
Τεχνικός σκηνής: Νατάσσα Δαλιάκα

Συνοπτικό Βιογραφικό Ομάδας:
Οι Dromocosmicas είναι ένας διεθνής περιπλανώμενος θίασος που δημιουργήθηκε από τον Βύρωνα Σκουρή (Ελλάδα – Βραζιλία) και την Camilla Bombardini (Ιταλία) το 2009. Στόχος της ομάδας είναι να κάνει γνωστό το θέατρο δρόμου ως φορέα πολιτισμού και τρόπου ζωής. Η ομάδα ταξιδεύει στην Ευρώπη και τη Λατινική Αμερική σε διαρκή έρευνα και αναζήτηση τεχνικών που αφορούν στην τέχνη του κλόουν και της commedia dell’ arte. Από το 2013 έδρα της είναι η Θεσσαλονίκη.

Για αναλυτικές πληροφορίες για την ομάδα και την παράσταση καθώς και φωτογραφίες, παρακαλώ συμβουλευτείτε το επισυναπτόμενο αρχείο.

banner-article

Ροη ειδήσεων