Εργασία Κοινωνία

13.000 μόνιμοι σε Υγεία και Παιδεία μέσω ΑΣΕΠ, το 2016

Περίπου 13.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού θα προκηρύξει το ΑΣΕΠ για θέσεις στην Παιδεία και την Υγεία μέσα στο 2016 σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό για την κάλυψη κενών στους δύο κρίσιμους τομείς του Δημοσίου που μαστίζονται από ελλείψεις λόγω συνταξιοδοτήσεων και το μεγάλο διάστημα που έχει μεσολαβήσει για προκήρυξη κάλυψης νέων θέσεων.

Το κυβερνητικό σχέδιο, από τις 20.000 προσλήψεις στο δημόσιο που θα γίνουν το 2016 θέλει τις 10.000 να αφορούν εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα των κενών στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το νέο έτος θα πραγματοποιηθεί γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 10.000 εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ επιπλέον 1.000 καθηγητές θα προσληφθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ο Υπουργός Παιδείας έχει επιβεβαιώσει το νούμερο αφού ο κ. Φίλης έχει εξαγγείλει 10.000 προσλήψεις σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, υπό την αιγίδα του ΑΣΕΠ, ώστε να μην υπάρχει εξάρτηση από το ΕΣΠΑ, ενώ η κ. Αναγνωστοπούλου, έκανε λόγο για 500 προσλήψεις μέσα στο 2015 και για 1.000 το 2016, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στον τομέα της Υγείας έχουν προγραμματιστεί ακόμη 2.440 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το 2016, τόσο στα νοσοκομεία όσο και στο ΕΚΑΒ. Προτεραιότητα στην κάλυψη των τμημάτων επειγόντων περιστατικών θα δοθεί από το υπουργείο Υγείας στην επόμενη δέσμη 2.440 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Ειδικότερα κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 3ου Πανελληνίου Συνεδρίου Επείγουσας Ιατρικής, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών που δημιουργεί η αυξανόμενη έλλειψη ειδικευομένων γιατρών στα νοσοκομεία της επαρχίας.

Από τις θέσεις αυτές, οι 1.090 αφορούν γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων και οι υπόλοιπες νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Πρόκειται για μία κίνηση να αναστραφεί η αρνητική εικόνα στελέχωσης που εμφανίζουν σήμερα τα νοσοκομεία, όπου είναι κενές περίπου 6.000 θέσεις γιατρών και 20.000 νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού.

Η κατάσταση επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια, καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι αποχώρησαν από το σύστημα Υγείας με σύνταξη και στη θέση τους δεν προσλήφθηκε κανείς.

Η ζήτηση για τις θέσεις που προκηρύσσονται είναι τεράστια. Αξίζει να σημειωθεί πως για τις 700 θέσεις μόνιμου προσωπικού που προκήρυξε πρόσφατα το υπουργείο Υγείας, υποβλήθηκαν 50.000 αιτήσεις.

dikaiologitika.gr

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας