Βέροια

Ν. Ξυδάκης – Γ. Ανδρέου. Μια ποιητική συνάντηση δυο καταπληκτικών δημιουργών, στο Χώρο Τεχνών Βέροιας

Αλέξανδρος Ζαφειρόπουλος

Μια εξαιρετική, καθ’ όλα ποιητική, συνάντηση επί σκηνής δύο καταπληκτικών δημιουργών και μιας αέρινης ερμηνεύτριας με ξεχωριστή φωνή.

Ο Νίκος Ξυδάκης, τραγουδοποιός με πάθος, ο Γιώργος Ανδρέου, δεξιοτέχνης πιανίστας, φίλοι από το 1987 όπως μας είπαν, η Κορίνα Λεγάκη, συμπαραστάτης των δικών τους τραγουδιών αλλά και τραγουδιών που ανήκουν σε αγαπημένους τρίτους στιχουργούς και ποιητές, ο Δημήτρης Χουντής με το μαγικό σαξόφωνό του και η Βάσω Δημητρίου να κάνει θαύματα με τις κιθάρες της, έδωσαν σχήμα καλλιτεχνίας σε μια βραδιά που θα κοσμεί για μήνες το μουσικό πολιτισμό της πόλης.

Ένα ταξίδι τέχνης με στίχους από τα χρόνια της Σαπφούς έως το σήμερα, που στον τελικό του προορισμό μας περίμενε η επιβεβαίωση των στίχων του ίδιου του Ν. Ξυδάκη πως «τα τραγούδια είν’ ευχή και πάρε τη μαζί σου// στ’ αρώματα στα χρώματα στις μουσικές χαρίσου». Και βέβαια κανείς απ’ αυτούς που βρίσκονταν στο Χώρο Τεχνών στο χθεσινό βράδυ δεν αρνήθηκε το κάλεσμα των εξαίσιων αρωμάτων και της απολαυστικής μουσικής των δημιουργών.

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας