Πολιτική

Χωρίς εκπλήξεις, με 153 “ναι”, ψηφίστηκε από τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ο προϋπολογισμός – Video

Χωρίς απώλειες για την κυβερνητική πλειοψηφία ψηφίστηκε ο κρατικός προυπολογισμός   για το 2015. 

Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές, “ναι” ψήφισαν 153 βουλευτές και “όχι” 145 βουλευτές. Τον προϋπολογισμό υπερψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ, ενώ τον καταψήφισαν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων.  “Όχι” στον προϋπολογισμό ψήφισε ο ανεξάρτητος βουλευτής, Στάθης Παναγούλης ενώ απών από την ψηφοφορία ήταν ο Νίκος Νικολόπουλος ο οποίος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της βουλής δήλωσε πως εάν ήταν παρών θα ψήφιζε “όχι”. Ωστόσο η επιστολή του δεν προσμετρήθηκε στο αποτέλεσμα.

Τσίπρας: Θα βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια

« Με τον σημερινό προϋπολογισμό, εκτός από την βούληση αποδεικνύουμε ότι διαθέτουμε και την ικανότητα να ηγηθούμε της μεγάλης και δύσκολης κοινωνικής προσπάθειας σε εξαιρετικά δύσκολες και δυσμενείς συνθήκες» τόνισε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι αυτός ο προϋπολογισμός είναι μια άσκηση για την κυβέρνηση η οποία που θέλει να αποτυπώσει στίγμα κοινωνικής δικαιοσύνης και αναδιανομής πόρων σε συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας και δυσκολίας. «Και πίσω από τους αριθμούς μπορεί να δει κανείς μια αγωνιώδη μάχη να στηριχθούν οι δυνάμεις της εργασίας, τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα αλλά και για τον σταδιακό μετασχηματισμό, που είναι αναγκαίος για την ευημερία των πολλών» είπε ο κ. Τσίπρας.

Όπως επισήμανε ο Πρωθυπουργός, η πολιτική που τηρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια είχε στόχο «διότι μειώνοντας την ενεργό ζήτηση ήταν δεδομένο ότι θα οδηγούσε σε υψηλή ύφεση και σε εκτίναξη της ανεργίας». «Δεν είχαμε να κάνουμε με ένα ατύχημα ή ένα λάθος, αλλά με ένα σχέδιο νεοφιλελεύθερης έμπνευσης. Ήταν το σχέδιο, που η κυβέρνησή μας αμφισβήτησε κατά την διάρκεια της διαπραγμάτευσης και συνεχίζει να αμφισβητεί» πρόσθεσε.

Παράλληλα, διακήρυξε ότι στόχος της κυβέρνησης αυτής είναι ένας βαθύς μετασχηματισμός του παραγωγικού και κοινωνικού μοντέλου της χώρας, η στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων, η διεύρυνση του κοινωνικού κράτους, η προστασία της δημόσιας περιουσίας, η δίκαιη φορολόγηση, η προστασία του περιβάλλοντος. «Αυτοί όμως οι στόχοι προϋποθέτουν την ριζική ανατροπή των συσχετισμών και στην πατρίδα μας και στο σύνολο της ΕΕ. και δεν αλλάζουν από την μία μέρα στην άλλη, χρειάζεται πολιτική βούληση», συμπλήρωσε ο κ. Τσίπρας.

Το δικό μας σχέδιο είναι στους αντίποδες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Σημείωσε ότι «ακόμη και μέσα σε αυτό το στενό δημοσιονομικό πλαίσιο που ορίζει η δύσκολη συμφωνία που πετύχαμε τον περασμένο Ιούλη, πετυχαίνουμε τον πρώτο στόχο, την ανακατανομή βαρών, για να ακολουθήσει ο δεύτερος που είναι η μεγάλη μάχη της αναδιανομής». Στο στενό δημοσιονομικό περιβάλλον, είπε ο Πρωθυπουργός, ο προϋπολογισμός δίνει προτεραιότητα στην κοινωνική δικαιοσύνη και μπαίνουν οι βάσεις για την επιστροφή στην ανάπτυξη.

«Η Συμφωνία εξασφάλισε μερική αναδιάρθρωση χρέους με επιτόκιο δανεισμού στο 1,3 και κάλυψη των αναγκών μας μέχρι το 2019, αυξήθηκε ο μέσος όρος των ωριμάνσεων των δανείων στα 33 χρόνια και μειώθηκε ο χρόνος εξυπηρέτησής του. Και πλέον το πρόβλημα αντιμετωπίζεται από το 2022 και μετά και από εκεί θα ξεκινήσει η συζήτηση για την αναγκαία απομείωση του χρέους που θα ξεκινήσει με βάση τη Συμφωνία αμέσως μετά την πρώτη αξιολόγηση. Αυτή η νέα προοπτική βιωσιμότητας και προοπτικής του χρέους, σε συνδυασμό με την επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και συνακόλουθες αναβαθμίσεις της χώρας από τους διεθνείς οίκους, θα ανοίξουν και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την Ελλάδα από το νέο έτος, μειώνοντας έτσι το κόστος εξεύρεσης κεφαλαίων για τις ελληνικές τράπεζες» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Έτσι, εξήγησε πως δημιουργείται συνεπώς σταδιακά το απαραίτητο κλίμα εμπιστοσύνης για την επιστροφή των καταθέσεων και την αυτοδύναμη πιστωτική επέκταση των τραπεζών προς τις ελληνικές επιχειρήσεις.

«Θα τις υπερασπιστούμε τις συντάξεις και μόνοι μας. Δεν είναι η πρώτη φορά. Τον τελευταίο χρόνο σε όλες τις κρίσιμες αναμετρήσεις μόνοι μας ήμασταν, όχι μόνοι μας, με τον λαό να μας στηρίζει σε τρεις απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, τρεις εκλογές χάσατε, μυαλό δεν βάλατε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Σημείωσε ότι «θα τις υπερασπιστούμε για την κοινωνία και κόντρα σε ένα πολιτικό σύστημα που χάνει την αξιοπιστία του και κόντρα σε ένα χρεοκοπημένο καθεστώς που προκειμένου να πληγεί η κυβέρνηση, επέλεξε ξανά να μη συνδράμει στην εθνική προσπάθεια να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια».

«Δεν λέτε να βάλετε μυαλό» είπε, προσθέτοντας ότι «7 μήνες ξημεροβραδιαζόσασταν με την προσδοκία: σήμερα πέφτουν, αύριο πέφτουν». «Δώσατε τα ρέστα σας με το δημοψήφισμα» συμπλήρωσε και σημείωσε: «Χάσατε πανηγυρικά, μετά ήρθαν οι εκλογές, η πρώτη φορά που ο λαός αυτά τα 5 χρόνια κλήθηκε να ψηφίσει γνωρίζοντας τη συμφωνία». «Είναι πολλά 4 χρόνια», είπε ο κ. Τσίπρας προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εννοώντας ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία.

Τα κάλεσε να συνδράμουν στην εθνική προσπάθεια αντί να προσπαθούν με επικοινωνιακά τερτίπια να αποδείξουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα. «Θα αναλάβουμε αυτή την ιστορική εκκρεμότητα. Θα αναλάβουμε να βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά, δίνοντας ταυτόχρονα μάχη να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του λαού να ζήσει με αξιοπρέπειας» τόνισε.

«Με την κοινωνία στο πλευρό μας θα τα καταφέρουμε. Σε αυτό τον τόπο θα επιστρέψει η δικαιοσύνη η κοινωνική συνοχή η εθνική και λαϊκή κυριαρχία. Θα βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια και αν χρειαστεί θα ξανασυγκρουστούμε. Ξέρουμε να τα κάνουμε και να πετυχαίνουμε. Και μόνοι μας όταν μας στηρίζει ο λαός» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο

Πλακιωτάκης: O κ. Τσίπρας αναπαύεται πάνω στο αλαζονικό του συννεφάκι 

Με πυρά κατά του Πρωθυπουργού ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

“Νιώθω- όπως και όλοι οι Έλληνες νιώθουν – ότι ο κ. Τσίπρας αναπαύεται πάνω στο αλαζονικό του συννεφάκι και θεωρεί πως είναι πρωθυπουργός. Έχει την ψευδαίσθηση ότι κυβερνά και ότι ο ρόλος του είναι ιστορικός. Θεωρεί ότι η μοίρα τον διάλεξε να φέρεις εις πέρας μια εθνική αποστολή. Δυστυχώς όμως για αυτόν η πραγματικότητα είναι διαφορετική” είπε ο κ. Πλακιωτάκης τονίζοντας πως “ο βασιλιάς είναι γυμνός”.

“Λυπάμαι που θα σας ξυπνήσω και θα σας χαλάσω το όνειρο αλλά θα πρέπει να ζητήσω να ανατρέξουμε ένα χρόνο πίσω τότε που ήσασταν κομμουνιστής και συζητούσαμε τον προϋπολογισμό του 2015” συνέχισε, λέγοντας πως τέτοιον καιρό πέρυσι τα δημόσια οικονομικά κατέγραφαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά σημαντικά πρωτογενή πλεονάσματα, η ανεργία είχε μειωθεί και η χώρα είχε κάνει τα πρώτα βήματα ανάπτυξης. “Τέτοιες μέρες πέρυσι ο πρωθυπουργός συνέχιζε την πολιτική απάτη που ήδη είχε στήσει. Βεβαίωνε ότι θα εφαρμόσει το δήθεν πρόγραμμα Θεσσαλονίκης ότι θα καταργήσει το μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους” τόνισε και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: “κ. Τσίπρα γιατί δεν καταργήσατε με ένα νόμο το μνημόνιο, μήπως πρέπει να συνεννοηθείτε με την φίλη σας την Αγγέλα;”.

Τέτοιο καιρό πέρυσι ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του μοίραζαν περίπου 20 δισ. ευρώ, υπόσχονταν στους πάντες τα πάντα.  Πέρυσι ο κ. Τσίπρας αγνοούσε την λέξη συναίνεση και έβαζε πάνω απ’ όλα την βουλιμία του για εξουσία. Την συναίνεση την θυμήθηκε τώρα που βρέθηκε αντιμέτωπος με  την αδιέξοδη πολιτική του και τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε μόνος του, τόνισε και κάνοντας συνολικά απολογισμό είπε ότι ο κ. Τσίπρας έφερε την χώρα στο χείλος του γκρεμού και οδηγεί την χώρα σε ξέρα. “Αποδεικνύεστε κατώτερος των περιστάσεων και βάζετε σε κίνδυνο το μέλλον του τόπου” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Πλακιωτάκης  συνέχισε την ομιλία του κάνοντας λόγο για δικαίωση της Νέας Δημοκρατίας.  “Η ΝΔ ως σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική δύναμη έχει δικαιωθεί ιστορικά για τις επιλογές της. Είναι η παράταξη που αψηφούσε το πολιτικό κόστος για το καλό της χώρας” είπε και όπως εξήγησε η ΝΔ, έχει δικαιωθεί από την επιλογή του Κωνσταντίνου Καραμανλή να εντάξει την Ελλάδα στην ΕΕ αλλά και από την πολιτική τού Αντώνη Σαμαρά και την υπεύθυνη στάση τού Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Κατηγορήσατε τη ΝΔ κι εμένα προσωπικά για λαϊκισμό και ανευθυνότητα όμως το καλοκαίρι η ΝΔ έδωσε οξυγόνο στην κυβέρνησή σας, τόνισε ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ. Γι’ αυτό, συμπλήρωσε απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό,  “καλό θα είναι όταν μετράτε για τη ΝΔ να μετράτε τα λόγια σας”

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε ότι περιλαμβάνει νέους φόρους 3,2 δις ευρώ και όλα αυτά πέρα από το πακέτο των 500 εκατ. ευρώ που ψηφίστηκε το Νοέμβριο. Χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό αντιαναπτυξιακό και κοινωνικά άδικο και όπως είπε “αποκαλύπτει την πολιτική απάτη που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύει την ασυνέπεια και τη αναξιοπιστία του και αποδεικνύει τις κάλπικές και ψεύτικες υποσχέσεις, προπάντων για τις συντάξεις”.

“Ο προϋπολογισμός αυτός αποκαλύπτει την απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, γκρεμίζει τους μύθους της Αριστέράς. Δεν είναι ρεαλιστικός, δεν βγαίνει, δεν εμπνέει εμπιστοσύνη, δεν γίνεται να πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους, είναι κοινωνικά άδικος, καταδικασμένος να αποτύχει. Το σχέδιο του προϋπολογισμού δείχνει ότι το 2016 θα είναι πολύ χειρότερο από το 2015 και ότι με κυβέρνηση αριστεράς θα λέμε κάθε πέρυσι και καλύτερα” τόνισε και είπε ότι αυτός ο προϋπολογισμός συντάχθηκε στις σουίτες του Χίλτον.

Καταλήγοντας είπε ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και κάλεσε να πράξουν το ίδιο και οι συνάδελφοι από όλες τις πτέρυγες της βουλής.

Γεννηματά: Πάμε όπισθεν ολοταχώς… 

«Το τελευταίο μνημόνιο είναι η βαριά κληρονομιά της ανικανότητας και της ανεπάρκειας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» δήλωσε η Φώφη Γεννηματά    από το βήμα της βουλής  στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό και πρόσθεσε ότι ο λογαριασμός της διακυβέρνησης τους αναμένεται να είναι ιδιαίτερα βαρύς για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

«Πάμε όπισθεν ολοταχώς, σε όλα τα μέτωπα» εκτίμησε η κυρία Γεννηματά και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «είναι ανάλγητη». Προσδιορίζοντας την στάση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «θα επιμείνουμε στην προσπάθεια ευρύτερης συνεννόησης και διαμόρφωσης ενός εθνικού πλαισίου για οριστική έξοδο από τη κρίση. Είμαστε όμως αντίθετοι με κάθε πρόταση για δημιουργία “μετώπων”, είτε των δήθεν ευρωπαϊκών με την δεξιά, είτε των δήθεν προοδευτικών με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο αυτές λογικές θα βλάψουν αυτή την ώρα την Ελλάδα το ίδιο».

Την ίδια στιγμή  τόνισε: «επιμένουμε στη δική μας πορεία, με το δικό μας αυτόνομο λόγο. Διάλογο λοιπόν και εθνική συνεννόηση. Αλλά εδώ στην Βουλή με ανοιχτές πόρτες, με καθαρές προτάσεις, με ειλικρινείς προθέσεις χωρίς στημένες καταστάσεις, που υπονομεύουν και το κύρος των θεσμών».

Τέλος, η Φώφη Γεννηματά πρότεινε να συσταθεί εξεταστική επιτροπή «με αντικείμενο το πώς δημιουργήθηκε η κρίση, πως φθάσαμε στα μνημόνια, ποια ήταν τα αποτελέσματα του δημοσιονομικού εκτροχιασμού επί Ν.Δ. την περίοδο 2004-2009, του δεύτερου εκτροχιασμού που μας οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο και τι έγινε τόσο με το PSI, όσο και με την πρόσφατη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

 Δείτε το βίντεο

 Κουτσούμπας: Έσπασε η σαπουνόφουσκα περί διαχείρισης του καπιταλισμού 

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει εξαπέλυσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας,  λέγοντας πως ο προϋπολογισμός αποτελεί “επίσημη συνόψιση για τα έργα και τα σχέδια της κυβερνώσας Αριστεράς”.

“Όποιος είχε πιστέψει το προεκλογικό παραμύθι της κυβέρνησης για σκληρή διαπραγμάτευση, θα έπρεπε να ρίξει μία ματιά στην εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού που αποτελεί μία επίσημη ομολογία για τον ταξικό προσανατολισμό της κυβέρνησης να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίο” τόνισε γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η κυβέρνηση, όπως είπε, “έχει αναλάβει να τελειώσει όλο το αντιλαϊκό έργο που δεν τελείωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις” και πρόσθεσε: “ένας χρόνος διακυβέρνησης από την Αριστερά του κεφαλαίου ήταν αρκετός για να σπάσει η σαπουνόφουσκα περί διαχείρισης του καπιταλισμού”.

O κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο επίσης για “συντηρητική αναδίπλωση του πολιτικού σκηνικού” και όπως επισήμανε “επιχειρείται η όψιμη μεταμφίεση του ΠΑΣΟΚκαι η αναμόρφωση της Ν.Δ.” για να υπάρχουν έτοιμες δυνάμεις να αναλάβουν. Ωστόσο, σημείωσε, η συντηρητική αναδίπλωση γίνεται “είτε με όσους κυλούν σε θολά ποτάμια είτε με άλλους που τους ακούσαμε και απόψε να παίζουν το ρόλο του λαγού – μέσα σε τσίρκο βέβαια”, είτε με την Χρυσή Αυγή την οποία χαρακτήρισε φασιστικό κόμμα που περιμένει να ολοκληρωθεί η δίκη της για να επαναλάβει τις παράνομες πράξεις της.

Θεοδωράκης: Τώρα το χρήσιμο για την πατρίδα είναι να είμαστε απέναντί σας 

Για «γκρίζο, αδιαφανή και άδικο» προϋπολογισμό έκανε λόγο ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης   από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

«Η δεύτερη φορά αριστερά παρουσιάζει σήμερα έναν προϋπολογισμό της γνωστής σειράς των μνημονικών προϋπολογισμών» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε, επίσης, πως κλείνει μια εφιαλτική χρονιά για τους Έλληνες, που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες και κατέληξε σε μεγάλη απελπισία.

Ο κ. Θεοδωράκης κατηγόρησε την κυβένρηση για ανικανότητα.«Το 2015 είχαμε μικρή αύξηση της κατανάλωσης, σύμφωνα με τα στοιχεία σας, αλλά έχουμε μείωση των εσόδων. Πως χτυπάτε την φοροδιαφυγή; Υπάρχει μία απλή λέξη, ανικανότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το Ποτάμι ήταν και είναι εδώ για να βοηθήσει τη χώρα και το καλοκαίρι δεν μετρήσαμε το πολιτικό κόστος και φανήκαμε χρήσιμοι για την πατρίδα. Τώρα το χρήσιμο για την πατρίδα είναι να είμαστε απέναντί σας»

«Εσείς που είχατε διχάσει την Ελλάδα απερίσκεπτα λέτε τώρα να συμφωνήσουμε σε ένα πρόγραμμα. Απερίσκεπτα έχετε κόψει όλες τις γέφυρες με τη δημιουργική Ελλάδα, στήνετε ένα καθεστώς, διορίζετε φίλους, συγγενείς και κομματικούς πιστούς και τώρα λέτε «βοηθείστε», είπε απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό.

«Η χώρα χρειάζεται μαχαίρι στις σπατάλες από τις οποίες επωφελούνται προνομιούχοι οι συντεχνίες και αυτοί που είναι κοντά στα κόμματα» τόνισε.

Δείτε το βίντεο:

Καμμένος: Δεν υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο Πάνος Καμμένος  από το βήμα της Βουλής, μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.  “Αξιωματική αντιπολίτευση δεν υπάρχει διότι η ΝΔ μετετράπη σε ΝΔ-Vodafone, μετετράπη σε συνήγορο υπεράσπισης μιας πολιτικής που ούτε η ίδια δεν πίστευε, μιας πολιτικής που ανέτρεψε την ίδια τη ΝΔ και την περίοδο διακυβερνήσεως της, μιας πολιτικής που εκφράστηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά” είπε ο κ. Καμμένος λέγοντας πως η ΝΔ δεν έχει το κουράγιο να μπει μέσα στη βουλή και να ασκήσει αξιωματική αντιπολίτευση.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό, ανέφερε ότι αποτελεί αποτέλεσμα πολύ σκληρής διαπραγμάτευσης και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση γλίτωσε 5 δισ. μέτρα. Όπως τόνισε ο κ. Καμμένος, αυτή η “κυβέρνηση φέρνει έναν προϋπολογισμό που φέρνει τη χώρα στην οδό της σωτηρίας, στην έξοδο της λιτότητας, στην έξοδο της πολιτικής των μνημονίων. Αυτή η κυβέρνηση κατάφερε πολεμώντας με τους πάντες να κάνει μια συμφωνία που φέρνει την ελπίδα”.

Απευθυνόμενος εκ νέου στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε: “Αναρωτιέμαι γιατί δεν στηρίζετε αυτή την εθνική προσπάθεια και επιμένετε να στηρίζετε μια εγκληματική πολιτική του παρελθόντος; τι χρωστάτε στο Βενιζέλο; Γιατί να τον καλύπτετε μέχρι σήμερα; Γιατί να επιμένει στην πολιτική που δίνει άφεση αμαρτιών στο σύστημα ΠΑΣΟΚ;”.

Σε ό, τι αφορά το PSI, διερωτήθηκε “δεν πρέπει να ανοίξει ο φάκελος; Προκαλώ όποιον υπερασπίζεται το PSI να μας φέρει το δελτίο του δημόσιου χρέους”.

“Ελάτε να συνεργαστούμε όχι με την ψήφο σας, δεν χρειαζόμαστε την ψήφο σας, 153 βουλευτές είναι αρκετά ισχυρή πλειοψηφία. Μακάρι να δίνατε ψήφο εμπιστοσύνης και να στηρίζατε αυτά που υποστηρίξατε στα μέτρα τα οποία ψηφίσατε με τη συμφωνάι του καλοκαιριού.  Δεν θέλετε να το κάνετε; μην το κάνετε. Τουλάχιστον όμως πρέπει να συμφωνήσετε να στηρίξετε την κυβέρνηση σε ορισμένες εθνικές της επιλογές και αυτό το ζητώ σε σχέση ιδιαίτερα με τα θέματα που έχουν να κάνουν με την εθνική άμυνα” επεσήμανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Λεβέντης: Δεν θα γίνουμε δεκανίκι της κυβέρνησης 

Την άποψη ότι η κυβέρνηση δημιούργησε περαιτέρω ύφεση εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβεντης,  στην ομιλία του στη βουλή για τον προϋπολογισμό και επισήμανε ότι θεωρεί πως αυτό οφείλεται στις καθυστερήσεις της κυβέρνησης και στα «μπες βγες του Βαρουφάκη».

Με αυτή την εικόνα που βαδίζει η κυβέρνηση; Που είναι τα ελπιδοφόρα στοιχεία που εγώ δεν τα βλέπω και τα βλέπετε οι βουλευτές της κυβέρνησης και θα ψηφίσετε σήμερα τον προϋπολογισμό, είπε ο κ. Λεβέντης.

Την ίδια στιγμή αναφερόμενος στο συμβούλιο των πολιτικών αρχήγων, τόνισε ότι πρώτη φορά στη ζωή του πέρασε τόσο μαρτυρικό οχτάωρο καθώς επί μιάμιση ώρα μονολογούσε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Λεβέντης, στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση και τόνισε ότι αυτό είναι το όνειρο του.

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ξεκαθάρισε ότι το κόμμα του «δεν θα γίνει δεκανίκι της κυβέρνησης» και κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις να συζητήσουν προκειμένου να βγει η χώρα από την κρίση.

Δείτε το βίντεο

 

Μιχαλολιάκος: Η Χρυσή Αυγή αντιστέκεται στο μνημονιακό καθεστώς

«Η κυβέρνηση κατέθεσε έναν ακόμη μνημονιακό προϋπολογισμό όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ» σημείωσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος    από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Ο κ. Μιχαλολιάκος, υποστήριξε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε την πάγια θέση του για λογιστικό έλεγχο και διαγραφή του παράνομου χρέους.

Σχετικά με το προσφυγικό είπε ότι «η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε πέρασμα τζιχαντιστών», επισημαίνοντας ότι την κύρια ευθύνη φέρει η Τουρκία, αλλά η Ευρώπη αντί να την επιπλήξει, την επιβραβεύει με 3 δισ. ευρώ. «Τα συμφέροντα της Ελλάδας δεν είναι με τους Αμερικάνους, αλλά με την Ρωσία» είπε.

Για το Ασφαλιστικό, ο κ. Μιχαλολιάκος ανέφερε ότι «έρχονται νέες περικοπές με συντάξεις πείνας». Όπως ανέφερε, αιτία «ήταν το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, το PSI, τα μαύρα μεροκάματα των αλλοδαπών, η ανεργία των Ελλήνων και το δημογραφικό».

«Η ΧΑ όσο και αν διώκεται έχει την ιερή αποστολή να αφυπνίσει τον απελπισμένο ελληνικό λαό και θα συνεχίσει να μάχεται με όλες της τις δυνάμεις απέναντι στο εθνομηδενιστικό καθεστώς που επιχειρείται να στηθεί» σημειωσε.

Δείτε το βίντεο

enikos.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων