Υπάλληλος του ΟΑΕΔ υπεξαίρεσε 8,4 εκατ ευρω από τα ταμεία του Οργανισμού

oaed2Στα 8,4 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό της υπεξαίρεσης από τα ταμεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος της Διεύθυνσης Επιθεωρητών του Οργανισμού.

Το πόρισμα έχει παραδοθεί στις εισαγγελικές αρχές με απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ενώ πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο αυτό φέρεται ο προϊστάμενος του Λογιστηρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Οι έλεγχοι των επιθεωρητών πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο στη Λάρισα και το ποσό που γνωστοποιήθηκε αρχικά ότι έκανε φτερά από τα ταμεία του Οργανισμού ανέρχονταν στις 84 χιλιάδες ευρώ.

Ο προϊστάμενος του λογιστηρίου τέθηκε σε αργία, αλλά στην πορεία των ελέγχων διαπιστώθηκαν περί τις 400 πλαστές υπογραφές για εκατοντάδες εντάλματα πληρωμής. Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης άλλη για να διαπιστωθεί ο τρόπος με τον οποίο ο προϊστάμενος του Λογιστηρίου ενθυλάκωνε τα χρήματα που αφορούσαν στις αποζημιώσεις εκπαιδευτικών στην ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ, την ίδια στιγμή που οι εκπαιδευτικοί πληρώνονταν κανονικά.

dikaiologitika.gr

Συντάκτης

Faretra.info
Faretra.info 30313 posts

Σύνταξη, επεξεργασία ύλης & ανάρτηση ειδήσεων

0 Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια!

You can be first to comment this post!

Leave a Reply

Ειδήσεις με Διάρκεια