Βέροια

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Βέροιας, ζητά να ανακληθούν οι μειώσεις αποδοχών των καθηγητών του Δημοτικού Ωδείου

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βέροιας, στις 5 Οκτωβρίου 2015 ζητήθηκε από την Λαϊκή Συσπείρωση να συζητηθεί το σχετικό θέμα που έχει προκύψει με την μείωση του ωρομίσθιου που επιβάλλει η Διοίκηση της ΚΕΠΑ στους καθηγητές μουσικής στο Δημοτικό Ωδείο και να πάρει θέση το Δημοτικό Συμβούλιο ενάντια σε αυτές τις μειώσεις. Μάλιστα κατατέθηκε και σχετική πρόταση που η Διοίκηση του Δήμου και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αρνήθηκε ακόμα και να την εισάγει προς συζήτηση. Η τοποθέτηση και η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης έχουν ως εξής:

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βεροίας στις 5/10/2015

Εδώ και χρόνια οι καθηγητές μουσικής στα Δημοτικά Ωδεία και στα Νομικά Πρόσωπα των Δήμων δίνουν έναν αγώνα οργανωμένα, μέσα από τα σωματεία τους για να υπερασπίσουν το αναφαίρετο δικαίωμα τους να μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς από την εργασία τους. Στον αγώνα αυτό είχαν και έχουν τη στήριξη του ΚΚΕ και μέσα στην Βουλή με την κατάθεση σχετικών ερωτήσεων.

Διάφοροι νόμοι που ψηφίστηκαν από τις κυβερνήσεις και εφάρμοσαν οι Διοικήσεις των Δήμου και της ΚΕΠΑ τους αφαιρούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Έρχεται πρόσφατα και η Διοίκηση της ΚΕΠΑ και ενάντια ακόμα στις διατάξεις που υπάρχουν τους μειώνει και άλλο τους μισθούς τους σε σημείο που να μην μπορούν να ανταποκριθούν πλέον ούτε σε βασικές ανάγκες της ζωής.

Μάλιστα η Διοίκηση της ΚΕΠΑ φτάνει στο σημείο να εκβιάζει τόσο τους καθηγητές λέγοντας τους ότι πρέπει να δεχθούν το μειωμένο ωρομίσθιο γιατί διαφορετικά δεν θα εγκριθούν οι δαπάνες μισθοδοσίας από το Ελεγκτικό Συνέδριο και θα μείνουν απλήρωτοι για πολλούς μήνες όσο και τους γονείς λέγοντας τους ότι αν οι καθηγητές πληρωθούν με το αυξημένο ωρομίσθιο -αυτό που δικαιούνται δηλαδή- θα πρέπει να αυξηθούν τα δίδακτρα των μαθητών στα τμήματα της μουσικής.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, η δημοτική παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ, επανειλημμένα έχει αναδείξει τις ευθύνες των Διοικήσεων των Δήμων και των διάφορων κυβερνήσεων που εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κεφαλαίου έχουν μετατρέψει τον Πολιτισμό σε επιχείρηση αναγκάζοντας τους γονείς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να μάθουν τα παιδιά τους μουσική. Καθώς και τις ευθύνες όλων των άλλων παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο που αναγνωρίζουν την λειτουργία της ΚΕΠΑ ως επιχείρηση που λειτουργεί με την αρχή της ανταποδοτικότητας και έχουν ορίσει όλοι μαζί το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Κλείνοντας να τονίσω ότι μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί και στους γονείς και στους μαθητές. Σας καταθέτω την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο και ζητάω να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ψηφιστεί.

Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης προς το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Κοιν: Στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Τον Δήμαρχο
Τους καθηγητές μουσικής της ΚΕΠΑ
Τον σύλλογο γονέων της ΚΕΠΑ
Βέροια, 5 Οκτωβρίου 2015

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βεροίας καλεί την Διοίκηση της ΚΕΠΑ να μην προχωρήσει στις μειώσεις μισθών των καθηγητών μουσικής της ΚΕΠΑ και να ανακαλέσει όσες έγιναν χρησιμοποιώντας ως «όχημα» τον υπολογισμό του ωρομίσθιου στη βάση των 40 ωρών εβδομαδιαίως.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας καλεί την Διοίκηση της ΚΕΠΑ να λάβει υπόψη της ότι όπως προβλέπουν και οι σχετικές διατάξεις οι καθηγητές μουσικής κατατάσσονται τουλάχιστον στον κλάδο μουσικών ΤΕ και ότι οι ώρες εργασίας που προβλέπονται εβδομαδιαίως είναι 30.

Ο εκλεγμένος με την Λαϊκή Συσπείρωση δημοτικός σύμβουλος

Βέροια, 15 Οκτωβρίου 2015

Γιώργος Μελιόπουλος

banner-article

Ροη ειδήσεων