Βέροια

Απάντηση του Δήμου Βέροιας σχετική με δημοσίευμα για την κατάπτωση πρανούς στη Λεωφ. Στρατού

Σε συνέχεια της ανώνυμης καταγγελίας σχετικά με την κατάπτωση πρανούς στην οδό Λεωφόρο Στρατού, πριν από λίγες ημέρες, σε τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες, είναι αναγκαίο να δοθούν διευκρινήσεις, προκειμένου να μην «καταγγέλλονται» ενέργειες ή «επάγονται» ανακριβή συμπεράσματα:

Στις 08/10/2015 (ώρα 03.45 π.μ.), η Υπηρεσία μας ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την ΕΛ.ΑΣ. για κατολίσθηση πρανούς στην οδό Λεωφόρο Στρατού και πτώση δέντρων (πλησίον της στροφής κοντά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του «Μπάσκετ Ελιάς»), προφανώς λόγω της συνεχούς και καταρρακτώδους βροχής.

Το συγκεκριμένο συμβάν δημιούργησε πρόβλημα στην κυκλοφορία οχημάτων και πεζών, γι’ αυτό η ΕΛΑΣ παρέμεινε στο χώρο έως την αποκατάσταση του.
Άμεσα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας και η Υπηρεσία Καθαριότητας κινητοποιήθηκε.

Δ1

Στον τόπο του συμβάντος, έφτασε πολυμελές συνεργείο υπαλλήλων (χειριστές μηχανημάτων, γεωλόγος, δασολόγος), οι οποίοι (με παρόντες τον πολιτικό μηχανικό και το δασολόγο του Αναδόχου του έργου της Ανάπλασης, αλλά και το Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, που στο μεταξύ είχαν κληθεί), υπό την καθοδήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου, με τη βοήθεια χωματουργικών μηχανημάτων, αποκατάστησαν προσωρινώς το χώρο (εκτιμούμενη ώρα 11 π.μ.).

Στην διάρκεια της ενέργειας αυτής, κρίθηκε αναγκαίο να απομακρυνθούν τα κατακείμενα δέντρα, αλλά και η «υπό πτώση» δενδρώδης και θαμνώδης βλάστηση για λόγους ασφαλείας των κινούμενων αυτοκινήτων και πεζών στην οδό Λεωφόρο Στρατού.

Είναι προφανές (όπως αποδεικνύεται και από σχετικές φωτογραφίες), ότι η απομάκρυνση της βλάστησης είναι αποτέλεσμα του συμβάντος και όχι γενεσιουργό του αίτιο, όπως λανθασμένα αναφέρεται στην ανώνυμη καταγγελία.

Σε κάθε περίπτωση, θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους δημότες μας, ότι η Υπηρεσία μας, ενεργούσε και ενεργεί, όπως οφείλει, πάντοτε στα πλαίσια της νομιμότητας, με κύριο γνώμονα την προστασία των πολιτών, της περιουσίας τους και του περιβάλλοντος.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης –
Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας

Βασίλειος Παπαδόπουλος

Δ2

banner-article

Δημοφιλή άρθρα

  • Εβδομάδας