Πολιτική

Μεϊμαράκης: Ταχεία εκλογή προέδρου – Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται για καλλιστεία

Με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την ηγεσία της ΝΔ να θεωρείται πλέον δεδομένη, η αντιπαράθεση επικεντρώνεται πλέον στο χρόνο διεξαγωγής της εκλογής.

Πηγές από το περιβάλλον του προέδρου της ΝΔ , ανέφεραν ότι για τον χρόνο διεξαγωγής θα αποφασίσει κατά πλειοψηφία η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και ότι σε κάθε περίπτωση «η επίλυση της εσωκομματικής εκκρεμότητας πρέπει να είναι ταχεία». Συνεργάτες του διερωτόταν «όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε είκοσι ημέρες εθνικές εκλογές, εμείς γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα σε 10-15 ημέρες;» και προσέθεταν ότι «θα πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό οι εσωκομματικές εκλογές, για να αρχίσει να ξεδιπλώνεται η αντιπολιτευτική στρατηγική της ΝΔ». Παράλληλα ο διευθυντής του γραφείου του κ. Μεϊμαράκη ζήτησε και παρέλαβε από την αρμόδια διεύθυνση του κόμματος τους καταλόγους με τα μέλη της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του συνεδρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε επίσης να ενημερωθεί και για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί όσον αφορά την εκλογή του νέου προέδρου.

Διαφορετική άποψη όμως όσον αφορά την ημερομηνία των εκλογών έχουν οι δύο άλλοι υποψήφιοι όπως προκύπτει από διαρροές συνεργατών τους. Συγκεκριμένα, κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη σχολιάζοντας την τοποθέτηση των συνεργατών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για το χρόνο διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών ανέφεραν: «Οι εκλογές δεν είναι καλλιστεία. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει τι λέμε. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν 15 Νοεμβρίου».

Πλευρά Μεϊμαράκη: «Όταν σε πέντε ημέρες γίνεται δημοψήφισμα και σε είκοσι ημέρες εθνικές εκλογές, εμείς γιατί να μην μπορούμε να κάνουμε εσωκομματικές εκλογές μέσα σε 10-15 ημέρες;»

Αλλά και από το περιβάλλον του Απόστολου Τζιτζικώστα λένε ότι «σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθεί επαρκής χρόνος».

Μιλώντας στο μεταξύ στο Mega την Πέμπτη, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει περί τις 40, από τις συνολικά 50, υπογραφές που απαιτούνται για να θέσει επισήμως υποψηφιότητα για την ηγεσία. «Ο Βορίδης ήταν και θα είναι φίλος μου, δεν σημαίνει ότι θα συμφωνούμε πάντα» σχολίασε.

skai.gr

banner-article

Ροη ειδήσεων